Bakan Tunç: Türkiye Yüzyılı'nı adaletin yüzyılı yapacağız

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adalet hizmetlerinin kalitesini artırarak Türkiye Yüzyılı'nı adaletin yüzyılı haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2024-2025 Adli Yılı'nın başlaması vesilesiyle sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, adaletin mülkün temeli olduğunu ve toplumsal barış ile huzurun garantisi olarak görüldüğünü belirtti. Adaletin, hakkı hak sahibine teslim etmek ve her şeyi yerli yerine koymak anlamına geldiğini vurgulayan Tunç, yeni adli yılın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diledi.

"Reformlara Kararlılıkla Devam Edeceğiz"

Adaletin gerçekleşmesinin ancak hukuk devleti ile, hukuk devletinin ise tarafsız ve bağımsız yargı ile mümkün olduğunu ifade eden Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Adaletin sağlanması için fedakarca çalışan hakimlerimize, Cumhuriyet savcılarımıza, avukatlarımıza ve tüm adalet teşkilatımıza başarılar diliyorum. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de hukukun üstünlüğü ilkesinden asla taviz vermeden, adalet hizmetlerinin etkinliğini ve sunum kalitesini artırmak, adalete olan güveni en üst seviyeye çıkarmak ve Türkiye Yüzyılı'nı adaletin yüzyılı yapmak için kararlılıkla çalışacağız. Demokrasi standartlarımızı yükseltmek, hukuk devletini güçlendirmek ve temel hak ve özgürlükleri genişletmek adına önemli reformlara imza atmaya devam edeceğiz."