Bakan Şimşek yarın Sudi Arabistan'a gidecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yarın Suudi Arabistan'a çeşitli temaslarda bulunmak üzere ziyaret gerçekleştirecek.

Bakan Şimşek'in yanında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan da yer alacak şekilde, Suudi Arabistan ziyarete gidecek.

Şimşek ve Erkan'ın birlikte ilk yurt dışı ziyaretinin gerçekleşeceği yarınki görüşmeler kapsamında yatırımcı gruplarıyla toplantılar yapılacak.

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan ile ikili görüşme yapacak Şimşek'in, temaslarını tamamlamasının ardından 13 Temmuz Perşembe günü Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ziyareti sonrasında Katar ve Suudi Arabistan'a da gitmesi bekleniyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerini ziyareti 17-19 Temmuz'da gerçekleşmesi planlanıyor.

Körfez ülkelerinden Katar, daha önce Türkiye'deki önemli yatırımlar yapmak üzere harekete geçmişti. Sonrasında da kendi ülkesindeki yatırımlarda Türkiye ile işbirliği sinyalleri vermişti.

Bu ziyaret öncesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve ekonomik işbirliği olanaklarının değerlendirilmesi amacıyla Katar'a gidiyor.

Yılmaz ve Şimşek’in yarın, Katar Emiri Temim bin Hamed es-Sani ile Katar Emirlik Divanı'nda görüşmeleri planlanıyor.

Daha önce de BAE ile görüşüldü

Şimşek ve Yılmaz daha önce BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile yapılan görüşmelerde yeni ekonomik işbirliği fırsatlarını değerlendirilmişti. İki ülke heyetlerinin konuya ilişkin çalışmalarını sürdürdüğü de alınan bilgiler arasında yer almıştı.

EMEKLİLERDEN ZAM TALEBİ