Bakan Özhaseki: Ankara'nın göz bebeği oluyor

Bakan Özhaseki, Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi'nin başarılı bir şekilde yenilendiğini vurgulayarak, "2016 yılında başlattığımız koruma, yenileme ve yaşatma projesiyle Saraçoğlu Mahallemiz, tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak yeniden Ankara'nın gözbebeği ve cazibe merkezi oluyor" şeklinde açıklamada bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ankara'nın merkezi konumundaki Kızılay'da bulunan Saraçoğlu Mahallesi'ndeki yenileme çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi'ni aslına uygun yenilediklerini bildiren Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:

"2016 yılında başlattığımız koruma, yenileme ve yaşatma projesiyle 125 bin metrekare alana sahip Saraçoğlu Mahallemiz yeniden Ankara'nın göz bebeği ve cazibe merkezi oluyor. 119 konut, 104 dükkan, 164 ofis ve işyeriyle toplam 387 bağımsız bölüm ve 155 odalı oteli, 210'u tescilli 3 bini aşkın ağacı, biyolojik göletiyle sağlıklı, güvenli ve yeşil bir hayat alanını Ankaralı hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Konutlar, Emlak Konut tarafından e-ihale usulü ile çok yakında satışa sunulacaktır."

6 Şubat depreminin yaraları hızla sarılırken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den deprem bölgesindeki yeni gelişmelere ilişkin paylaşım geldi. Özhaseki, "Kahramanmaraş'ımıza toplamda 112 bin 414 konut yapacağız" ifadelerini kullandı.

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler asrın felaketi olarak tarihe geçti.

Türkiye'yi derinden etkileyen 6 Şubat depreminde binlerce bina yıkılırken, 50 bini aşkın canımız hayatını kaybetti.

Deprem bölgesinde seferber olundu

Bunun üzerine devletin tüm imkanları afet bölgesine seferber edildi ve yaralar sarılmaya başlandı.

Enkazlar kaldırıldı, hasarlı binalar yıkıldı, konteyner kentler kuruldu.

Yeni konutlar için harekete geçildi

Tüm bu çalışmalar devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla afet konutları için harekete geçildi.

Kentlerde yatay mimariye uygun projeler hazırlandı ve iş makineleri ilk kazmaları vurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de, yeni dönemde göreve gelir gelmez çalışmalara deprem bölgesinden başladı.

Çalışmaları yakından takip eden Bakan Özhaseki, inşa edilecek konutları kamuoyuyla paylaşıyor.

'Toplamda 112 bin 414 konut yapacağız'

Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda depremin merkezi Kahramanmaraş'ın afet konutlarına yer verdi.

Özhaseki, şu ifadeleri kullandı:

'Depremden en çok etkilenen illerimizden Kahramanmaraş’ta da kalıcı konutlarımızın inşasına devam ediyoruz.

Kahramanmaraşımıza;

82 bin 104 konut,

30 bin 310 köy evi olmak üzere,

toplamda 112 bin 414 konut yapacağız.

19 bin 418 konutun inşasına başladık.

Vatandaşlarımız sağlam ve güvenli yuvalarına yerleşene kadar biz buradayız'.

KAMU TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi'ni aslına uygun olarak yeniledik.2016 yılında başlattığımız koruma, yenileme ve yaşatma projesiyle 125 bin m² alana sahip Saraçoğlu Mahallemiz yeniden Ankara'nın göz bebeği ve cazibe merkezi oluyor.