Bakan Güler'den NATO karargahında İsrail'e net mesaj

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail-Filistin savaşına ilişkin yaptığı açıklamada, "Sivillere yönelik her türlü eylem ile sivil yerleşimi hedef alan her türlü saldırıları kınıyoruz, iki devletli çözüm olması gereklidir " dedi.

Bakan Güler, "Sivillere yönelik her türlü eylem ile sivil yerleşimi hedef alan her türlü saldırıları kınıyoruz. Gelinen noktada temel hedefimiz rehinelerin serbest bırakılması, Gazze’deki çatışmanın diğer cephelere sıçramasının önlenmesi ve elbette çatışmanın gecikmeden sona erdirilmesidir." açıklamasında bulundu.

İki devletli çözüm önerisi

"Romanya’daki hava polisliği misyonuna Aralık 2023-Mart 2024 döneminde F-16 uçaklarımızla katkıda bulunacağımızı beyan ettik" diyen Güler, şunları söyledi:

"NATO’nun 'Akdeniz Diyaloğu' ortaklık mekanizmasının bir üyesi olan İsrail’in Savunma Bakanı Yoav Galant’ın da video konferansla katıldığı ayrı bir oturum düzenlendi. Bizim hem kendi terörle mücadelemizde hem de bölgemizdeki tüm savaş ve çatışmalarda tavrımız gayet açık. Sivillere yönelik her türlü eylem ile sivil yerleşimi hedef alan her türlü saldırıları kınıyoruz. Gelinen noktada temel hedefimiz rehinelerin serbest bırakılması, Gazze’deki çatışmanın diğer cephelere sıçramasının önlenmesi ve elbette çatışmanın gecikmeden sona erdirilmesidir. Bir an evvel barış görüşmelerine başlanması, uluslararası toplumca da desteklenen iki devletli çözüm çerçevesinde mesafe kat edilmesi gerekir. Kalıcı barışın yegane yolu budur."