Bağış'tan devirde fıkralı gönderme

AB Bakanı Egemen Bağış, görevini Mevlüt Çavuşoğlu'na devir etti.

Egemen Bağış, Avrupa Birliği Bakanlığı görevini Mevlüt Çavuşoğlu'na devir teslim törenindeanlattığı fıkra ile gülüşmelere neden oldu. Bağış, "Alnım ak başım dik görevimden ayrılıyorum" dedi.

AB Bakanlığı'ndaki devir teslim töreninde eski AB Bakanı Egemen Bağış açıklamalardabulundu. İşte Bağış'ın açıklamalarından satır başları:

Mevlüt beyin seçilmiş olması TC.'nin en büyükdiplomatik başarısıdır. Kendi iline şehrine önemli katkılarda bulunmuş çok önemli birsiyasetçidir. Arkadaşlığımız ise Ak Parti'nin kurulduğu gün başlamıştır. Örnek bir yolarkadaşlığı sürdürdük. Bu da böyle sürecektir kimsenin şüphesi olmasın.

Şahsi ikbali uğruna milletin değerini göz ardı edenler bunu anlayamaz. Adımız şakacıya çıkmış ya fıkra anlatmadan olmaz.

Bağış, "Temel bir gün bir uçağa binmiş ancak kendi yerine değil bir başkasının yerineoturmuş. Az sonra koltuğun asıl sahibi gelmiş. Beyfendi orası benim yerim kalkar mısınız demiş ancak Temel yerinden kalkmamış ve olay pilota kadar gitmiş. Temel ise daha sonra kalkıp pilotun koltuğuna oturmuş. Ne yaptılarsa kaldıramamışlar. Pilot birsüre sonra Temel'in kulağına eğilerek bir şeyler söylemiş. Temel hemen kalkıp arkadaki yerine geçmiş. Herkes şaşırmış ve pilota sormuşlar 'ne dediniz de ikan ettiniz?' Pilot da 'bu koltuk Trabzon'a gitmez dedim. O da hemen arkaya yerine geçti" diyerek göndermede bulundu.

AK Parti çok büyük bir ailedir. Bu ailenin içine fitne sokmak isteyenler oldu yine de olacaktır.

Bağış, 'Çavuşoğlu'na üç hediyem var. Rozetim, çiçeği vermek için kızım geldi. Ve bir de kalem' diyerek konuşmasını tamamladı.

Egemen Bağış'ın ardından kürsüne yeni AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geldi ve şu açıklamayı yaptı:

"Sayın Egemen Bağış ile ABD'de öğrenciyken beraberdik. Yaklaşık 24 yıl oldu. ABtakımının kaptanlığını üstlenmenin sorumluluğunu ve gururunu yaşıyorum. İnşallahkendisi daha yüksek uluslararası görevlerde bulunur biz de ondan devir teslim alırız. Esasen bugün sayın Başbakanımızın takdiriyle bir AB bakanlığı varsa bunda en büyükemek sayın bakanımızındır, kardeşimindir. Adeta bakanlığın, adeta değil kurucusudur. Dolayısıyla böylesine hazır kurulmuş çok iyi noktaya gelmiş bakanlığı daha iyi durumagetirmek büyük bir yükümlülüktür."

Kaynak: haber7