Babala insanları yanlış yönlendiren paylaşımlarını sildi

Oğuzhan Uğur'un sahibi olduğu Babala Tv 11 Şubat 2023 tarihinden önceki bütün paylaşımları sildirdi. Oğuzhan Uğur söz konusu paylaşımların asılsız olduğunu itiraf etti.

Babala Tv önderliğinde kurulan ve bazı fenomenlerin de yer aldığı çağrı merkezinin deprem gibi kritik bir süreçte insanları yanlış yönlerdiği ortaya çıktı. Babala Tv'nin sahibi olan Oğuzhan Uğur yapılan yanlışı bizzat kendisi paylaştı. Babala Tv'de 11 Şubat öncesi yapılan paylaşımları resmi hesabından sildi.

Hatay'da baraj patladı haberi de Babala Tv'den yayılmıştı

Söz konusu platform daha önce de Hatay'da barajın patladığı paylaşımıyla büyük bir paniğe sebep olmuştu. İnsanlar akın akın şehri boşaltmaya kalkmış, arama kurtarma ekipleri de görevlerini bırakmış ve büyük bir kaos oluşmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan arama kurtarma görevlisi, baraj patladı haberi gelince işi gücü bıraktıklarını araçlara koştuklarını söyledi. Daha sonra haberin yalan olduğu bilgisi gelse de bütün motivasyonlarını kaybettiklerini ve saatlerce çalışamadıklarını ifade etti.

Babala TV sahibi Oğuzhan Uğur, binlerce yalan ihbar aldıklarını fark ettiklerini açıklamıştı. Uğur, binlerce sahte ihbar olduğunu söylediği suç içeriklerini yetkili makamlara bildirmeden yok etti.