Ayrımcılık mı, haşa!

Başbakan Erdoğan, 'Demokratikleşme Paketi'ni açıkladıktan sonra, malum çevreler aynı türküyü söylemeye başladı. Onlar bir kez daha kaybedecek, Türkiye kazanacak' dedi. Erdoğan şöyle konuştu: " Reformların Ülkemde başı açık kardeşim neyse başı örtülü kardeşimde aynı haklara sahip olmalıdır onun için bu yapıldı. Ben kendi kızlarımı ülkemin okullarında okutamadım, yurt dışına göndermek zorunda kaldım. Bazıları 'bu paket ayrımcıdır' diyor. Haşa!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adana programının ikinci gününde Kozan ilçesinde açılış törenine katıldı. Erdoğan Demokratikleşme Paketi ve büyükşehir yasasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ANAMUHALEFETİN SOY İSMİ İTİRAZDIR

Başta anamuhalefet olmak üzere tüm muhalefet büyükşehir yasasına karşı çıktı. Bugüne kadar ana muhalefet yapılan hizmetlere hep itiraz etti. Zaten bunların soy isimleri 'itiraz'dır. Bunlar belediyeciliği bilmezler. Biz büyükşehir düzenlemesiyle sıkıntıları ortadan kaldıracağız.

ARTIK SIKIYSA YAPMASIN

Büyükşehir en ücra köyün bile altyapısıyla ilgilenecek. Muhtara bırakalım, valiye bırakalım demeyecek. Büyükşehir belediyesi yapmak zorunda. Artık sıkıysa yapmasın. O zaman seçimde hesabını soracaksın. Ben belediyecilikten geliyorum. Ne yaparsak hayırlı olur onu biliyorum. Biz bu sistemi İstanbul ve Kocaeli'de test ettik ve başarılı olduk.

YOLSUZLUKLARI AYAĞIMIZIN ALTINA ALDIK

Türkiye son 11 yılda demokrasi ve ekonomiyi geliştirdi. İşadamlarımız son 10 yılda 214 miyarlık iş kazandılar. 76 milyon vatandaşın her birine eşit hizmet götürmek için çabalıyoruz. Ne yapıyorsak milletimiz için yapıyoruz. Türkiye son 11 yılda ekonomisini ve demokrasisini güçlendirdi. Türkiye hayallerini hedefe kilitlenmek suretiyle gerçeğe dönüştürdü. Onlar borçlandı, biz bitirdik. Artık Türkiye'nin IMF'ye borcu yok. Yolsuzlukları ayağımızın altına aldık. Kapı kapı dolanıp borç dilenecektik. Bizim milli bankamız Merkez Bankası'nın kasasında ne vardı 27,5 milyar dolar vardı. Biz borç ödüyoruz sen kapı kapı dolaşıp borç topluyorsun bu nasıl milliyetçilik. Peki Merkez Bankası'nın kasasında ne kadar var 129 milyar dolar var.

KIZLARIMI ÜLKEMDE OKUTAMADIM

Ülkemde başı açık kardeşim neyse başı örtülü kardeşimde aynı haklara sahip olmalıdır onun için bu yapıldı. 11 yıl biz hangi reformu getirdiysek birileri çıktı Türkiye parçalanıyor dedi. Açıkladığımız Demokratikleşme Paketi için yine aynı insanlar karşı çıktı. Bizi çok engellediler, önümüze çok bariyerler kurdular. Bu ülkede başörtülü çocuklarımıza üniversite kapılarını kapattılar. Ben kendi kızlarımı ülkemin okullarında okutamadım, yurt dışına göndermek zorunda kaldım.

MİLLET REFORMLARDAN MEMNUN

Türkiye bu reform paketiyle gücüne güç katacak. Sizin onay vermediğiniz hiçbir konuya biz de onay vermeyiz. Biz milletin ne dediğine bakarız. Yüzde 60'la 70 arasında bir memnuniyetlik görüyorum. Reform paketiyle Türkiye gücüne güç katacak. Bu paketi de sizlere danışarak hazırladık. Sizin onay vermediğiniz hiçbir konuya biz de onay vermedik. Bu paket 76 milyonun paketidir. 76 milyonun her bir ferdini memnun edecek pakettir. Bazıları bu paket ayrımcıdır diyor. Haşa! Bunu nasıl dersiniz. Biz kimin ne dediğine değil, milletin ne dediğine bakarız. Milletimiz memnun, yüzde 60-70 memnuniyet görüyoruz.

KAVMİYETÇİLİK YOK

"Bizim dinimizde kavimler vardır. Ama kabilecilik yoktur. Ben Türk'ü de severim, Kürt'ü de, Lazı da Boşnak'ı da severim... Yaratılanı Yaratan'dan ötürü severim. Aramıza ayrılık tohumu atmak isteyenlere bu cevabı verin. Bizim birliğimizi, beraberliğimizi kimse bozmasın. Bu reformları daha bir kardeşçe geleceğe taşıyacağız."