Avrupa Gladio'sunun parmağı var

Türkiye'de karanlık yapıların halen tasfiye olmadığını anlatan BBP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, Başta Almanya ve İngiltere olmak üzere, Avrupa Gladio'sunun gezi eylemlerinde parmağı olduğunu söyledi.Eski Mit mensubu Prof. Dr. Mahir Kaynak da, "Eylemler, dışarıdan verilen destekler ile hükümeti düşürme çabasıdır" dedi.
KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Gezi Parkı eylemleri devam ederken, sokaklarda sadece marjinal grupların kaldığı, bu grupların polisle çatışmaya devam ettiği gözlerden kaçmıyor. Eylemlerin arka planının Milat'a anlatan uzmanlar, Avrupa Gladio'sunu işaret etti. BBP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, "Eğer amaç ağaç olsaydı, Ankara Kızılay'da eylemler sırasında onlarca ağaç zarar gördü. Bu yeşili koruma eylemi değil. Karanlık senaryolar dönüyor" diye konuştu.

Yeşili korumak bahane

Ağaç kesimine karşı olarak sokak eylemlerinin yapılmasının sadece bahane olduğunu ifade eden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, "Eğer amaç ağaç olsaydı, Ankara Kızılay'da eylemler sırasında onlarca ağaç zarar gördü. Bu yeşili koruma eylemi değil. Karanlık senaryolar dönüyor. Milletin bu oyunu görmesi ve sağduyulu yaklaşması gerekiyor" uyarısında bulundu.

Eylemlerde Gladio izi

Türkiye'de karanlık yapıların halen tasfiye olmadığını anlatan Bozok, Başta Almanya ve İngiltere olmak üzere, Avrupa Gladio'sunun faaliyet içerisinde olduğunu, gezi eylemlerinde de Gladio'nun parmağı olduğunu söyledi. Bozok, "Bu tür karanlık yapıların varlığını halen devam ettikleri bir Türkiye gerçeğidir" diye konuştu.

Marjinaller polisle çatışıyor

Sokakta şuan sadece marjinal grupların olduğuna da dikkat çeken Bozok, "Eylemlerin başladığı ilk günlerde halktan destek alındı. Ancak daha sonraki günlerde halk oyunu görerek sokaktan çekildi. Şimdi ise sadece marjinal gruplar sokakta. Onlarda polisle çatışıyor, çevreye zarar vermeye devam ediyorlar" şeklinde konuştu.

"Alevi u2013 Sünni çatışması isteniyor"

"Eylemler ile ülke içerisinde mezhep çatışmasının fitili ateşlenmek isteniyor" diyen Bozok, sözlerine şu şekilde devam etti: "Mezhep çatışması çıkarmak için özellikle Alevi vatandaşlar üzerinde yoğun bir çalışma yürütülüyor. Ülke toprakları üzerinde bin yıldır kardeşçe yaşayan halkların arasına nifak tohumları ekilmek isteniyor. Vatandaşlar dikkatli olmalı, bu oyunu bozmalılar. Eylemler ile hem hükümet yıpratılırken hem de PKK'nın yerini alabilecek yeni bir sorun amaçlanıyor. Amaç Türkiye'nin iç sorunları ile uğraşıp, dışa açılmasını engellemek."

İç karışıklık çıkaracaklar

Eski Mit mensubu Prof. Dr. Mahir Kaynak, Gezi olaylarının asıl amacında Türkiye'de bir iç karışıklık çıkarmak olduğunu söyledi. Kaynak, iç huzurunu sağlamak ve dünyaya açılmak için istikrarlı bir yol alan Türkiye'nin bu gibi olaylarla önüne taş konulduğunun altını çizdi. Küçük olaylar ile büyük planlar yapıldığını da vurgulayan Kaynak, "Eylemler, dışarıdan verilen destekler ile hükümeti düşürme çabasıdır" dedi.

"Erdoğan'ı tasfiye etmek istiyorlar"

Eylemlerin arka planında Başbakan Erdoğan'ı tasfiye etmek olduğunu ileri süren Kaynak, "Türkiye'de bulunan Avrupa sempatizanları ile birlikte dış güçler harekete geçti. Erdoğan'ı tasfiye etmek için düğmeye bastılar. Bu eylemlerin iç yüzü karanlık. Medyanın gösterdiği gibi masum halk kitleleri sokakta değil" diye konuştu.