ATO, "3. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi" için hazırlıklara devam ediyor

ATO Başkanı Gürsel Baran, "Başkentimizi ekonomide kaldıraç etkisine sahip coğrafi işaretli ürünlerin merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, coğrafi işaretli ürünlerin bulundukları bölgelerin ticaret ve turizm alanlarına önemli katkılar sağladığını vurgulayarak, "Başkentimizi ekonomide kaldıraç etkisine sahip coğrafi işaretli ürünlerin merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz." dedi. ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Baran ve beraberindeki heyet, 26-28 Şubat 2025 tarihleri arasında düzenlenecek "Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi" için İsviçre ve Fransa'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Baran, ziyaretler hakkında değerlendirmesinde, ATO olarak coğrafi işaretli ürünler konusunda geniş kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Ankara döneri, Ankara simidi, Ankara tava, Ankara erkeç pastırması, Ankara tiftiği, Çamlıdere höşmerim tatlısı ve Ankara andezit taşı gibi ürünlere coğrafi işaret kazandırdıklarını söyledi. İki kez düzenledikleri "Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi"nin yanı sıra bu alanda bilgi ve deneyim paylaşımı yaptıklarını kaydeden Baran, önümüzdeki şubat ayında gerçekleştirilecek üçüncü zirveye uluslararası katılımın artmasını ve yabancı heyetleri Ankara'da ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.