Atatürk'ün Vefatının 75. Yılı

TÜRMOB Genel Başkanı Sanlı: 'Atatürk'ün şahsına ve onun miras bıraktığı değerlere sonsuza dek sahip çıkacağız'

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, "Atatürk'ün şahsına ve onun miras bıraktığı değerlere sonsuza dek sahip çıkacağız" dedi.

Sanlı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 75. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Atatürk'ün şahsına ve onun miras bıraktığı değerlere sonsuza dek sahip çıkacaklarını belirten Sanlı, onu anmanın cumhuriyete, demokrasiye, özgürlüklere, bağımsızlığa ve kimsesizlere bugün her günden daha fazla sahip çıkmak demek olduğunu ifade etti. Atatürk'ün, başarıları, liderlik yeteneği, kişiliği ve devrimleriyle Türk ulusunun gururu olduğunun altını çizen Sanlı, Türk halkının, cumhuriyet kazanımlarının ve Mustafa Kemal'in ilke ve devrimlerinin takipçisi olduğunu vurguladı. Sanlı, mesajında şunları kaydetti:

"Gücünü milletine olan güveninden ve inancından alan Atatürk, milletin bağımsızlık sevdasını harekete geçirerek, eşsiz bir zafer kazanmıştır. Kazandığı bu eşsiz zaferi de kurduğu Türkiye Cumhuriyet Devleti ile taçlandırmıştır. Yokluklar içerisindeki ülkemizin, birlik ve beraberlik içinde yürütülen milli mücadele sonucunda tüm yaralarını sararak bağımsızlığını ilan etmesi ve modern bir cumhuriyete dönüşmesi elbette hiç kolay olmamıştır. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 75. yılında, bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz."