ASO Başkanı Ardıç, "Cam Sektörü Çalıştayı"nda konuştu

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, uluslararası düzeyde rekabet edebilecek, sektöründe marka firmalar yaratmaya önem verilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin cam sektöründeki gücünü tüm dünyaya duyurmak ve marka değerini güçlendirmek amacıyla Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği çatısı altında 'TurkishGlass' markasının kurulması önemli bir adım." ifadesini kullandı.

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliğince düzenlenen "Cam Sektörü Çalıştayı" Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yapıldı.

ASO Başkanı Seyit Ardıç, buradaki konuşmasında, çalıştayla, cam sektörünün sürdürülebilir büyüme ortamında dengeli şekilde kalkınması için kısa ve uzun vadeli stratejilerin belirlenmesine katkı sağlamanın hedeflendiğini ifade etti.

Gelişen üretim teknolojilerine uyum sağlayan ve önemli bir potansiyele sahip olan Türk cam sektörünün, ülke ekonomisine katma değer yaratmayı sürdürdüğüne işaret eden Ardıç, "Ankaralı bir firma Türkiye'de ilk defa büyük ölçekli projelerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek, estetik ve fonksiyonellik açısından yeni standartlar belirlemek amacıyla 12 metrelik mimari cephe cam işleme tesisini hizmete açtı. Bunlar, sektörümüzün önemli başarılarına sadece bir örnek." değerlendirmesinde bulundu.

Ardıç, sektörün daha da güçlenmesi için AR-GE çalışmaları ve inovasyona daha fazla yatırım yapılarak ürün çeşitliliğinin artırılması, daha sürdürülebilir üretim yöntemlerine odaklanılması gerektiğini kaydetti.

Markalaşmanın önemini vurgulayan Ardıç, "Uluslararası düzeyde rekabet edebilecek, sektöründe marka firmalar yaratmaya önem vermemiz gerekiyor. Türkiye'nin cam sektöründeki gücünü tüm dünyaya duyurmak ve marka değerini güçlendirmek amacıyla Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği çatısı altında 'TurkishGlass' markasının kurulması önemli bir adım." ifadesini kullandı.