Aşiretler Suriye'de 24 köyü PKK'den temizledi

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde terör örgütü PKK/YPG baskısı altındaki Arap aşiretleri, çatışmalar sonrasında toplam 24 köyü PKK/YPG'den arındırdı.

Bölücü terör örgütü PKK/YPG, Suriye'de de bölge halkını canından bezdirdi. PKK/YPG'nin Deyrizor'da bölge halkına yaptıkları sonrası bazı Arap aşiretler ayaklandı.

PKK/YPG'nin Deyrizor Askeri Meclis grubunun lideri Ahmed el Habil’i alıkoymasının ardından 27 Ağustos'ta patlak veren çatışmalar, bazı Arap aşiretlerinin de katılmasıyla büyüdü.

Çok sayıda köy teröristlerden temizlendi

Arap aşiretleri yoğun çatışmalar sonucu son iki günde Deyrizor ilinin doğu ve güneydoğusundaki tamamını Arap nüfusun oluşturduğu Şife, İzbe, Hacin, el Bahra, Gıranic, ebu Hammam, ebu Hardub, el Curzi Şarki, el Curzi Garbi, Suveyden, Direnc, el Şinan, el Tayyene, Ziyben, Havayic Ziyben, Şıhyel Şarki, Şıhyel Garbi, Alrz, el Haşşan, el Basira, Cideydit Bakkar, Hıreyize, Berşem ve Sabha köylerini teröristlerden temizledi.

Arap aşiretleri ile PKK/YPG arasında Deyrizor'un doğu ve güneydoğusunda Fırat Nehri kenarındaki bölgelerde çatışmalar devam ediyor.

PKK/YPG takviye gönderiyor

PKK/YPG, işgalindeki Haseke ve Rakka illerinden, Deyrizor'daki çatışma alanlarına takviye konvoylarıyla çok sayıda terörist gönderiyor.

Örgütün, ABD ordusunun desteğiyle "DEAŞ'la mücadele" adı altında ele geçirdiği Deyrizor'da halkın tamamı Araplardan oluşuyor.

Suriye'de Arap aşiretler, 24 köyü PKK/YPG'den temizlediArap aşiretler köyleri PKK/YPG'den temizliyor

Hain terör çocukları silah altına alıyor

Terör örgütü çocuk yaştaki Arapları zorla silah altına alıyor.

Örgüt, bölgedeki petrol kuyularına el koyarak elde ettiği petrolü, ABD yaptırımlarına rağmen Şam yönetimine kaçakçılar aracılığıyla satarak gelir sağlıyor.

Elde ettiği geliri kendi faaliyetleri için kullanırken bölge halkı yerel hizmetlerden ve yardımlardan mahrum kalıyor.

Suriye iç savaşı

Suriye İç Savaşı, Suriye ordusu, Suriye hükümeti ve Suriye'deki iç isyancılar arasında başlayan, sonrasında Irak ve Şam İslam Devleti, El Nusra ve bazı Kürt, Türkmen, Dürzi ve Süryani grupların da katıldığı, son dönemde ise Rusya, İran, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye ve İsrail gibi dış güçlerin de sınırlı ve düzenli olarak dahil olduğu karmaşık bir çatışma sürecidir. Bu çatışmalar, 15 Mart 2011 tarihinde başlayan gösterilerin Nisan 2011'de ülke geneline yayılmasıyla tetiklendi.

Nisan 2011'de Suriye Ordusu, gösterileri bastırmak için görevlendirildi ve bu süreçte askerler göstericilere ateş açtı. Aylarca süren askeri kuşatmaların ardından gösteriler, silahlı isyanlara dönüştü. Muhalif güçler, genellikle firari askerler ve sivil gönüllülerden oluşuyordu ve merkezi bir liderlikleri yoktu. Ülke genelindeki çatışmalar asimetrik savaş özellikleri taşıyordu. 2013 yılında Hizbullah, Beşar Esad'a sadık Suriye ordusunun yanında savaşa katıldı. Beşar Esad yönetimi, Rusya ve İran'dan askeri destek aldı, muhalifler ise Katar ve Suudi Arabistan'dan silah ve mühimmat desteği aldılar.

Uluslararası toplum, Suriye İç Savaşı sırasında ciddi insan hakları ihlalleri, işkenceler ve savaş suçları yaşandığını belirtti. Birleşmiş Milletler'e göre, 2015 yılı itibarıyla ölen insan sayısı 220.000'i aştı. Diğer raporlara göre ise bu sayı Şubat 2016 itibarıyla 470.000'e yükseldi.

Suriye İç Savaşı boyunca on binlerce gösterici devlet hapishanelerinde tutuldu ve işkenceye uğradı. Hem hükümet hem de muhalefet, insan hakları ihlalleriyle suçlandı. Kimyasal silahların kullanımı da uluslararası tepki çekti.

Suriye Havayolları, savaşın başlamasından 8 yıl sonra 19 Şubat 2020'de savaş sırasında yapılan ilk sivil uçuşunu gerçekleştirdi, Şam'dan Halep'e sefer düzenlendi.