Asgari ücret 1600 TL mi olacak?

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin en düşük memur maaşı kadar olmasını talep edeceklerini söyledi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmalarına ilişkin, Türkiye'de geçim standardının en düşük memur maaşına denk geldiğini, bunun altında geçinmenin zor olduğunu belirterek, 'Asgari ücretin bin 600 liraya çıkarılması için talebimizi iletip mücadelemizi yapacağız' dedi

Asgari ücretlinin dört gözle beklediği zam pazarlığı 6 Aralık'ta başlıyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmalarına ilişkin, Türkiye'de geçim standardının en düşük memur maaşına denk geldiğini, bunun altında geçinmenin zor olduğunu belirterek, 'Bu nedenle görüşmelerde en düşük memur maaşını isteyeceğiz. Bu da 'bin 600 lira' demek. Asgari ücretin bin 600 liraya çıkarılması için talebimizi iletip mücadelemizi yapacağız' dedi.

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 milyon işçinin 800 liralık asgari ücretle geçinmeyeçalıştığını söyledi. Atalay, asgari ücret zammının belirlenmesi için düzenlenecek toplantıda çoksayıda işçiyi temsil edeceklerini kaydederek, 'İşçimiz adına o görüşmelere katılacağız ve onların en iyi imkana kavuşabilmesi için mücadele edeceğiz. Zor bir görev çünkü işçilerimizin taleplerini yerine getirmemiz gerekiyor' diye konuştu.

Asgari ücretin günlük 26 liraya denk geldiğine işaret eden Atalay, 'Yani bir işçi, günde 26 lirakazanabiliyor. Bir işçi 26 lirayla geçinebilmek durumunda. Asgari ücretle geçinen 5 milyon işçimiz var. Bu ülkeyi yönetenler, özellikle Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda bulunanlar bunu dikkate almalı. 2 lirayla işçi nasıl geçinir, bunu anlamaya çalışmalı' şeklinde konuştu.

Geçmiş yıllardan beri asgari ücretin vergiden muaf tutulmasını istediklerine dikkati çeken Atalay, ilk taleplerinin de verginin kaldırılması olacağını dile getirdi.