Arap basınından dikkat çeken iddia

Beşiktaş'ın transfer planlarında yer alan Anderson Talisca'nın, Al Nassr kulübünde teknik direktör Luis Castro tarafından kadro dışı bırakıldığına dair iddialar ortaya atıldı.

Beşiktaş'tan ayrıldığı ilk günden itibaren her transfer döneminde Beşiktaş'ın transfer gündemine gelen, Anderson Talisca için Arap basınından dikkat çeken bir iddia geldi.

Suudi Arabistan merkezli Al Nassr futbol takımında oynayan Talisca'nın, iddialara göre teknik direktör Luis Castro tarafından kadro dışı bırakıldığı belirtiliyor.

Suudi Arabistan basınında yer alan haberde Brezilyalı yıldızın, teknik direktör Luis Castro tarafından kadro dışı bırakıldığı belirtildi.

Al Nassr'ın Beşiktaş'a haber yolladığı iddia edildi

Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alan Talisca'nın, Al Nassr'dan ayrılması bekleniyor. Suudi kulübünün, Talisca için istekli olan Beşiktaş'a transfer teklifini duymak ve görüşme yapmak için haber yolladığı ileri sürülmüştü.

Kocadağ'dan Talisca açıklaması

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Talisca ile ilgili şunları söylemişti:

"Oyuncu ve kulübü ile görüştük. Talisca’nın aldığı ücret belli. Kulübü oyuncuyu bırakmak istemiyor. Sanırım bu yüzden olacak; verdiği ücretin 3 katı üstünde bedel çıkarmışlar. O yüzden imkansız gibi. Farklı oyuncular ile de görüşüyoruz. Transferde kimse ile yarış içinde değiliz. Sadece bütçemize, işimize katkı verip vermeyeceğine bakıyoruz. Beşiktaş birini istiyorsa çekip alır. Şampiyonluk için kadro kuruyoruz. Buna inanıyoruz."

Anderson Talisca kimdir?

Anderson Talisca veya lakabıyla Talisca (doğum tarihi: 1 Şubat 1994; Feira de Santana, Bahia), on numara mevkiinde oynayan Brezilyalı bir futbolcudur. Suudi Arabistan'ın Al Nassr takımında forma giymektedir.

Kulüp kariyeri

Bahia

Anderson Talisca, 7 Temmuz 2013 tarihinde Corinthians'a karşı profesyonel futbol kariyerine başladı ve bir sonraki maç olan Sao Paulo FC karşısında ilk golünü attı.

Newton Mota: "İlk başta fiziksel yapısı nedeniyle onu Yaya Touré'ye benzetiyorlar, ancak bazı özellikleri daha çok Rivaldo'ya benziyor."

Tiago Riberio: "Anderson Talisca çok yönlü bir oyuncu. Harika bir tekniği ve sahada uyguladığı zeka dolu oyunu göze çarpıyor. Defansif yetenekleri de güçlü bir oyuncu. Aynı zamanda modern futbolun gereksinimlerine uygun olarak hızlı bir şekilde hücumlara katılıyor. En iyi şekilde tanımlayabileceğim özellik, uzak mesafeden attığı sert ve isabetli şutlardır."

Série A'da 9 maç, Copa Sudamericana'da 3 maç olmak üzere toplam 12 maçta (2 gol) performans sergiledi. Sezon sonunda 4.000.000 € bonservis bedeliyle Portekiz'in SL Benfica takımına transfer oldu.

Benfica

2014-15

5 Temmuz 2014 tarihinde, 4.000.000 € ücretle Benfica'ya transfer oldu. Bahia'dan bir futbolcuya ödenen en yüksek bonservis bedeli.

José Mourinho: "Benfica'nın çok iyi bir transfer yaptığını düşünüyorum. Talisca, bilinmeyen bir isim çünkü İngiltere'de oynamıyor. Eğer çalışma izni alabilseydi, Premier Lig'de büyük bir kulüp için oynardı."

İlk sezonunda Benfica'yı Portekiz şampiyonu yapmıştır. 18 Temmuz 2014 tarihinde, Benfica ile ilk golünü attı. Estoril'e karşı Taça de Honrade yarı finalde. 12 Eylül'de Vitória de Setúbal'a karşı deplasmanda bir hat-trick yaptı. 27 Eylül'de Estoril'e karşı iki gol atarak (3-2) galibiyeti sağladı ve Primeira Liga'da gol kralı oldu. 5 Ekim'de Portekiz ligine altıncı golünü atarak gol kralı liderliğini sürdürdü. 31 Ekim'de gol kralı liderliğini koruyarak Rio Ave'ye (1-0) karşı galibiyet golünü attı. 4 Kasım 2014 tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk golünü Monaco'ya attı. 26 Ocak 2016 tarihinde Taça da Liga'da Moreirense'ye karşı bir hat-trick yaptı.

Liga NOS'ta 32 maç, Şampiyonlar Ligi'nde 6 maç, Taça CTT'de 3 maç, Taça de Portugal Placard'da 2 maç, Supertaça'da 1 maç olmak üzere toplam 44 maçta (11 gol, 3 asist) performans sergiledi.

2015-16

2015-16 sezonunda, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Zenit Saint Petersburg'a karşı attığı golle takımına 3-1'lik galibiyeti getirdi. 8 Mayıs'ta ligde Marítimo'ya karşı uzaktan bir serbest vuruşla attığı golle galibiyeti sağladı.

Liga NOS'ta 21 maç, Şampiyonlar Ligi'nde 5 maç, Taça CTT'de 5 maç, Taça de Portugal Placard'da 2 maç, Supertaça'da 1 maç olmak üzere toplam 34 maçta (9 gol, 1 asist) performans sergiledi.

Beşiktaş

2016-17

2016-2017 sezonunda, 22 Ağustos 2016 tarihinde Beşiktaş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada Anderson Talisca'nın transfer görüşmelerine başlandığı duyuruldu. Beşiktaş Scout Gökhan Keskin, Talisca'yı "Uzun boylu, ancak hızlı ve teknik bir futbolcu. Çalım yeteneği ve hızı dikkat çekiyor. Aynı zamanda paylaşımcı bir oyuncu. Oyun zekasıyla, takımın hücumunu etkileyebilir. Orta sahadan arkadaşlarına yön gösterip oyunu kurabilir. Defansif ve ofansif katkı sağlayabilen çok yönlü bir oyuncu" olarak tanımladı. Beşiktaş'a geldikten sonra ise Talisca, kulübün tesislerini ziyaret etti ve takım hakkında olumlu yorumlar yaptı. Beşiktaş'a 1+1 yıllık kiralandı.

Başarılar ve Performanslar

Talisca'nın kariyerindeki kulüp ve performansları hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir.