Apple''ın akıllı asistanı gözaltı sebepleri oldu

ABD''de iki gencin, Apple''ın akıllı asistanı Siri''ye yönelttikleri "Bir okula ateş açmak istiyorum, çevredeki okulları listeler misin?" sorusu üzerine ekipler harekete geçti ve şüpheliler gözaltına alındı.

Kanlı okul baskınlarının yaşandığı ABD'de Siri'ye sorulan soru, gözaltıya neden oldu.

"Okula ateş açmak istiyorum, bölgedeki okulları listeler misin"

Apple’ın akıllı asistanı Sİri’ye soru soran 13 ve 14 yaşlarındaki iki genç ABD’de gözaltına alındı. Indiana'da meydana gelen gözaltı haberinin nedeni ise iki öğrencinin Siri’ye "Bir okula ateş açmak istiyorum" şeklinde soru sorarak bölgedeki okulların listesini istemesi.

Siri'nin cevabını sosyal medyada paylaştılar, polis harekete geçti Apple’ın gizlilik kuralları çerçevesince bu soru gizli kalacaktı ancak ABD’li gençlerin Siri’nin cevabını sosyal medya hesaplarından paylaşması polisi harekete geçirdi. Pek çok sosyal medya kullanıcısından gelen şikayet üzerine ismi açıklanmayan iki öğrenci gözaltına alındı.

En kanlı okul saldırısında 17 kişi ölmüştü Kanlı okul baskınlarının önüne geçmek için pek çok önlem alan ABD’de son yılların en kanlı saldırısı geçtiğimiz yılın Şubat ayında gerçekleşmişti. 19 yaşındaki Nikolas Cruz eski öğrencisi olduğu Florida eyaletindeki liseye ateş açmış ve 17 kişinin ölümüne neden olmuştu.