AÖL sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? AÖL sınav tarihi değişikliği!

Liseyi dışardan okuyan öğrencileri ilgilendiren AÖL (Açıköğretim Lisesi) sınav tarihlerinin değiştiği duyuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), AÖL sınavlarının gerçekleşeceği yeni tarihleri sitesi üzerinden duyurdu. AÖL sınavları ne zaman yapılacak? Açıköğretim sınav yerleri açıklandı mı? İşte detaylar.

17 Mart'ta yapılması planlanan ve MEB takviminde bu şekilde yer alan AÖL sınavları ileriki bir tarihe taşındı. Yapılan açıklamada Açık öğretim lise sınavlarının teknik bir aksaklıktan dolayı ertelendiği ifade edildi. Peki ertelenen AÖF sınavı hangi tarihlerde yapılacak? Açık Öğretim Sınav tarihleri açıklandı mı? İşte sizler için derlediğimiz AÖL(Açık Öğretim) sınavları haberi.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Merkezi Sistem Sınav Uygulama Takviminde 17 - 18 Mart 2018 tarihinde yapılması kararlaştırılan 2. Dönem Açık Öğretim Kurumları Sınavları, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Baskı Ünitesinde meydana gelen teknik arıza sebebiyle 31 Mart - 01 Nisan 2018 tarihlerinde yapılması kararlaştırılmıştır. Yeni düzenleme aşağıdaki gibidir. 1. Oturum 31 Mart 2018 9.30 2. Oturum 31 Mart 2018 14.00 3. Oturum 01 Nisan 2018 15.00 Ayrıca 3. Oturumun saat 15.00' a alınmasının nedeni ÖSYM sınav takviminde yer alan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının sabah saat 10.15' te yapılacak olmasından kaynaklanmaktadır.

AÖL(AÇIKÖĞRETİM) SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI? AÖL sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri henüz belli değil. Açık öğretim lisesi öğrencileri sınav giriş belgesini aol.meb.gov.tr sitesinden çıkartabilecek. Gerekli bilgileri girdikten sonra bu sayfa üzerinde giriş belgesini yazdırabilecek.

AÖL SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKİLENLER!

Açık Öğretim Lisesi sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda, merkezi sistemle çoktan seçmeli test metodu kullanılarak yapılmaktadır. Sınavlarda; Her dersten 20 soru sorulmaktadır, Her soru 4 seçeneklidir, Her doğru cevabın değeri 5 puandır, Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez (götürmez). Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılır.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI(MEB)

Eğitim ve öğretim hizmetlerinin devlet eliyle yürütülmesi düşüncesi ilk kez II. Mahmut döneminde gündeme gelmiştir. Bu döneme kadar vakıflar tarafından yürütülmüş olan eğitim ve öğretim hizmetleri, 17 Mart 1857 tarihinde Maarif-i Umumiye Nezareti uhdesine verilmiştir. Böylelikle eğitim ve öğretim hizmetlerinden sorumlu bir nazır (bakan) meclis-i vükela içinde yer almıştır. Nezaretin kuruluşuyla okullar sıbyan, rüştiye ve mekatib-i fünün-i mütenevvia olarak üç dereceye ayrılmıştır.

Eğitim sistemimize ilişkin ilk yasal düzenleme 1869 yılında çıkarılan Maarif-i Umumiye Nizamnamesidir (Genel Eğitim Tüzüğü). Bu tüzük ile eğitim hakkı, eğitim yönetimi, eğitim sisteminin belirlenmesi, eğitim ödenekleri, öğretmen yetiştirme ve istihdamı, taşra teşkilatı ve sınav sistemleri gibi hususlar düzenlenmiştir. Aynı zamanda merkez örgütünde ilmi ve idari olmak üzere iki daireden oluşan Meclis-i Kebir-i Maarif (Büyük Eğitim Meclisi) ile il düzeyinde Maarif Meclisleri kurulmuştur. 1872 yılında Büyük Eğitim Meclisi tek meclis haline getirilerek daireler öğretim basamaklarına göre düzenlenmiştir. Bu daireler; Mekatib-i Sıbyan (İlkokul), Mekatib-i Rüştiye (Ortaokul), Makatib-i Aliye (Yüksek Okul), Telif ve Tercüme ile Matbaalar (Yayın) daireleridir.

1911 tarihli Maarif-i Umumiye ve Teşkilatı Nizamnamesi (Eğitim Teşkilat Tüzüğü) ile bütünsel bir yapı oluşturulmuştur. II. Meşrutiyet Dönemi sonunda Maarif Nezareti merkez teşkilatı şu dairelerden oluşmaktadır:

Tedrisat-ı İptidaiye Dairesi (İlköğretim Dairesi) Tedrisat-ı Taliye Dairesi (Orta Öğretim Dairesi) Tedrisat-ı Aliye Dairesi (Yüksek Öğretim Dairesi) Mekatib-i Hususiye Dairesi (Özel Okullar Dairesi) Tahrirat Dairesi (Yazı İşleri Dairesi) Muhasebat Dairesi (Saymanlık Dairesi) Sicil İşleri Dairesi İstatistik Dairesi Levazım Dairesi (Ders Araçları Dairesi) Evrak Dairesi Kurtuluş Savaşı yıllarında, İstanbul' da Osmanlı Hükümetinin Maarif Nezareti, Ankara'da ise TBMM Hükümetinin Maarif Vekaleti olmak üzere iki eğitim bakanlığı bulunmaktaydı.

23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılmasını müteakip, 2 Mayıs 1920 ve 3 sayılı Kanun'la kurulan ve on bir vekaletten oluşan İcra Vekilleri Heyeti'nde (Bakanlar Kurulu) Maarif Vekaleti de bulunmaktaydı.

1923 yılında İstanbul'da bulunan Maarif Nezareti kaldırılmış, Ankara'da bulunan Maarif Vekaleti teşkilatının İlk Tedrisat Müdürlüğü, Orta Tedrisat Müdürlüğü, Hars (Kültür) Müdürlüğü, Sicil ve İstatistik Müdürlüğü birimlerine Müsteşarlık, Yüksek Öğretim Dairesi, Teftiş Heyeti, Telif ve Tercüme Dairesi, Özel Kalem ve Evrak Dairesi birimleri eklenmiştir. Taşra teşkilatı da Maarif Müdürlükleri ve Maarif Memurlukları olarak düzenlenmiştir.

Millu00ee Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar aşağıda belirtilen isimler altında çalışmalarını sürdürmüştür.

1923-1935 yılları arasında "Maarif Vekaleti" 1935-1941 yılları arasında "Kültür Bakanlığı" 1941-1946 yılları arasında "Maarif Vekilliği" 1946-1950 yılları arasında "Millu00ee Eğitim Bakanlığı" 1950-1960 yılları arasında "Maarif Vekaleti" 1960-1983 yılları arasında "Millu00ee Eğitim Bakanlığı" 1983-1989 yılları arasında "Millu00ee Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı" 1989 yılından günümüze kadar da "Millu00ee Eğitim Bakanlığı" adıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Millu00ee Eğitim Bakanlığının teşkilat yapısı çeşitli yasal düzenlemelerle değişikliklere uğramış olup günümüzdeki yapısı 14.9.2011 tarihinde yürürlüğe giren 652 sayılı Millu00ee Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile belirlenmiştir.