AÖL sınav giriş yerleri belli oldu mu? 2018 AÖL sınav giriş belgesi

AÖL sınav giriş yerleri belli oldu mu? milyonlarca AÖL öğrencisi tarafından merak edilen konular arasında. MEB, AÖL sınav tarihlerinin değiştiğini duyurdu. PEki, AÖL sınav giriş yerleri, belgesi belli oldu mu? İşte AÖL sınav giriş yerleri ve AÖL sınav tarihleri ile ilgili detaylı bilgiler...

Milli Eğitim Bakanlığı, AÖL sınav tarihlerinin değiştiğini duyurdu. AÖL öğrencileri sınav giriş yerleri ve belgelerini ne zaman açıklanacağını araştırıyor. AÖL sınav tarihini değişmesi ile sınav giriş yerleri ve belgelerinin yayımlanacağı zaman da ertelenmiş oldu. İşte MEB açıklaması ile değişen Açıköğretim Lisesi sınav ve sonuç tarihleri...

AÖL sınav tarihleri 2018 ne zaman yapılacak sorusu ve AÖL giriş ekranı araştırılıyor. Açık öğretim lise sınavları ile ilgili MEB son dakika açıklaması merak ediliyor. Açık lise sınav tarihleri değişti. Milli Eğitim Bakanlığı merkezi sınavları daha önce belirlediği tarihlerde gerçekleştiriyor. Sınava girecek olan adaylar heyecanla sınav tarihlerini araştırıyorlar. AÖL 2. Dönem sınav tarihlerinde ilk sınavların 17 Şubat Cumartesi ve 18 Şubat Pazar tarihlerinde yapılacağı açıklanmıştı. Yapılan son duyuruda sınav tarihlerinin değiştiği açıklandı. Yapılan yeni açıklamada sınavların 31 Mart Cumartesi ve 1 Nisan Pazar günü yapılacağı bildirildi. Sınavda her ders için 20 soru sorulmaktadır ve her dersten başarılı olmak için en az 50 puan alınması gerekmektedir.

AÖL SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

AÖL sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri henüz belli değil. Açık öğretim lisesi öğrencileri sınav giriş belgesini aol.meb.gov.tr sitesinden çıkartabilecek. Gerekli bilgileri girdikten sonra bu sayfa üzerinde giriş belgesini yazdırabilecek.

MEB DEĞİŞİKLİKLERİ DUYURDU! İŞTE YENİ AÖL TARİHLERİu2026

MEB Açık Öğretim Lisesi siteleri üzerinden AÖL giriş tarihlerine dair yapılan değişiklikleri yayınladı. Yapılan duyuruya göre; Merkezi Sistem Sınav Uygulama Takviminde 17 u2013 18 Mart 2018 tarihinde yapılması kararlaştırılan 2. Dönem Açık Öğretim Kurumları Sınavları, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Baskı Ünitesinde meydana gelen teknik arıza sebebiyle 31 Mart u2013 01 Nisan 2018 tarihlerinde yapılması kararlaştırılmıştır. Ayrıca 3. Oturumun saat 15.00u2032 a alınmasının nedeni ÖSYM sınav takviminde yer alan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının sabah saat 10.15u2032 te yapılacak olmasından kaynaklanmaktadır.

AÖL SINAVINDA NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR?

Açık Öğretim Lisesi sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda, merkezi sistemle çoktan seçmeli test metodu kullanılarak yapılmaktadır.

Sınavlarda;

Her dersten 20 soru sorulmaktadır,

Her soru 4 seçeneklidir,

Her doğru cevabın değeri 5 puandır

Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez (götürmez).

Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılır.