AÖF yeni dönem kayıt ücretleri belli oldu

Açık Öğretim Fakültesi'nde 2023-2024 yeni eğitim- öğretim yılında dönemlik kayıt ücretlerinin 1180 lira ile 2 bin 80 lira arasında değiştiği açıklandı.

Sınavsız ikinci üniversite kayıtlarının başlamasıyla Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi programlarına kayıt yaptırmak ya da kayıt yenilemek isteyenler yüzde 90’ı aşan zamlı fiyatlarla karşılaştı.

Geçtiğimiz yıl 2022- 2023 öğretim yılında dönemlik ücreti 620 lira olan tüm bölümlerin dönemlik ücreti yüzde 90,25 zamla 1180 liraya çıktı. Aynı şekilde 870 lira dönemlik ücreti olan bölümlerin ücreti ise yüzde 80,45 zamla 1570 liraya çıktığı duyuruldu.

Geçmiş dönemde 1095 lira olan yabancı dil eğitimli programların ücretlerine de zam gelirken, yeni dönemde 2 bin 80 lira olarak güncellendi.

Açıköğretim Sınav Sistemi

Açıköğretim sisteminde sınav sistemi genel olarak aynı olup sınav sayısı üniversitelere göre değişebilmektedir.

Açıköğretim nedir?

Alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.

Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim arasındaki fark: Uzaktan Öğretimde derslerin Canlı Ders olarak yapılmasıdır.

Ne zaman kuruldu?

Anadolu Üniversitesi ya da bilinen adıyla ANAÜ, Türkiye'nin Eskişehir şehrinde yer alan ve ikili modda eğitim veren (yüz yüze ve uzaktan) bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin temeli, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Eskişehir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ve Eskişehir Eğitim Enstitüsü'ne dayanır. 1982 yılında YÖK Kanunu ile birlikte EİTİA ve EDMMA Anadolu Üniversitesine dönüşmüştür.

Anadolu Üniversitesi ‘nde akademik takvim

Güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere iki dönemde birer arasınav ve birer dönem sonu sınavı yapmakta, yaz okulu açarak tek sınav yapmaktadır.

Atatürk Üniversitesi’nin akademik takvimi

Güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere iki dönemde birer arasınav,birer dönem sonu sınavı ve birer bütünleme sınavı yapmakta, yaz okulu açarak tek sınav yapmaktadır. Ayrıca mezun olabilecek olan fakat en fazla üç dersi kalan öğrenciler için üç ders sınavı yapmaktadır.

İstanbul Üniversitesi’nde eğitim

Güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere iki dönemde birer arasınav,birer dönem sonu sınavı ve birer bütünleme sınavı yapmakta, yaz okulu açarak tek sınav yapmaktadır. Ayrıca mezun olabilecek olan fakat en fazla üç dersi kalan öğrenciler için üç ders sınavı yapmaktadır.

Açıköğretim sınavlarında arasınavın %30'u ile dönem sonu sınavının %70'i alınır ve geçme notu oluşturulur. Geçme notu 35 olup 35'in üzerine not alanlar çan eğrisine girmektedir.