AÖF sonuçları ile ilgili geri sayım Anadolu Üniversitesi’nden gelen açıklamanın ardından sona erdi. 12-13 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen final sınavında elde edilen puanlamalar kurum tarafından öğrencilerin erişimine açıldı. Peki, AÖF sınav sonuçları nasıl öğrenilir ve harf sisteminde hangi puan ne anlama geliyor? İşte AÖF sonuçları ile ilgili bilinmesi gerekenler ve bahar dönemi kayıt sürecinin detayları…
2019 AÖF SONUÇLARI SORGULAMA
Anadolu Üniversitesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen güz dönemi final sınavı sonuçlarını açıkladı. Öğrenci otomasyonu üzerinden kullanıcı adı ve şifre girilerek sorgulamanın yapılabileceği sistemde final sınavından elde edilen puanlar yerini aldı.
HARF NOTLARI NE ANLAMA GELİYOR?
Bir dersten alınan FF harf notu, Genel Not Ortalamasına bakılmaksızın "başarısız" bir harf notu olduğundan; öğrenci, FF harf notu aldığı ders/dersleri takip eden ilgili dönemde tekrar alabilir.
Genel Not Ortalaması 2,00'nın altında olduğu için akademik yetersizlik uyarısı alan öğrenci; akademik yetersizlik uyarısı aldığı dönemden itibaren CC harf notunun altında harf notu (CD, DC, DD ve FF) aldığı ders/derslerden istediklerini tekrar ederek ve/veya önceden almadığı yeni dersleri alarak GNO'sunu en az 2,00'ye yükseltirse akademik yetersizlik uyarısı kalkar.
Öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmesi için; Genel Not Ortalamasın en az 2,00 olması, FF harf notlu dersinin olmaması ve mezuniyet ile ilgili şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Sistemde AA en başarılı not olarak kabul edilirken FF en başarısız not olarak biliniyor.
BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME NEREDEN YAPILACAK?
Anadolu Üniversitesi'nin kayıt yenileme işlemleri ile ilgili yaptığı açıklama şöyle; Öğrenci, 23 Ocak 2019 tarihinden itibaren “Örgün Öğrenci Sistemi (ANASİS https://anasis.anadolu.edu.tr)” girerek yatırması gereken katkı payını/öğrenim ücretini öğrenebilecek ve belirtilen tutarı Ziraat Bankası aracılığıyla yatıracaktır. Ücretini yatırmayan öğrenci kayıt yenileme sistemine giriş yapamayacaktır. Herhangi bir sebeple ücret ödemeyecek öğrenciler (normal öğrenim süresi içindeki I. öğretim önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri, diğer geçerli sebeplerden dolayı ücret yatırmayacak olan öğrenciler vb.) bankaya para yatırmadan sisteme girebileceklerdir.