AÖF KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ERTELENDİ Mİ?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden sonra eğitimin ertelenmesi akılla AÖF kayıt yenileme tarihleri ertelendi mi sorusunu getirdi. Anadolu Üniversitesi kayıt tarihlerini güncelledi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden sonra eğitimin ertelenmesi akıllara AÖF kayıt yenileme tarihleri ertelendi mi sorusunu getirdi. Anadolu Üniversitesi kayıt tarihlerini güncelledi.

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremden sonra on ilde büyük bir yıkım meydana geldi. YÖK, deprem yaşanan illerde eğitimin ertelenmesine karar verdikten sonra yaptığı bir açıklama ile üniversitelerde görülen eğitimin de online olarak gerçekleştirileceğini açıkladı. Depremin etkilerinin devam etmesi ile birlikte AÖF kayıt yenileme tarihlerinde değişiklik yapılıp yapılmayacağı da merak konusu haline geldi.

AÖF KAYIT YENİLEME TARİHLERİ NE ZAMAN?

AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman sorusu da yine sık aratılan konular arasında girdi. Deprem sonrası eğitim tarihilerinde güncellemeler meydana geldi. Sınav tarihlerinin ertelenmesi ile birlikte eğitim öğretim hayatı da bir süre ertelendi. YÖK, AÖF kayıt dönemi için de erteleme kararı aldığını açıkladı. YÖK tarafından yapılan açıklama sonrasında resmi internet sitesinden yayımlanan kayıt takvimi kaldırıldı. YÖK'ün yaptığı açıklamada bahar eğitim ve öğretim dönemi için üniversitelerde kayıt yenileme işlemleri, yapılacak olan ikinci bir açıklamaya kadar ertelendi. YÖK'ün açıklamasından sonra açıköğretim kayıt yenileme tarihlerinde de değişiklik yapılması beklentisi oluştu. Anadolu Üniversitesi, yayımladığı takvime göre kayıt yenileme işlemlerini 13 Şubat ile 24 Şubat tarihleri arasında yapacaktı. Ancak deprem dolayısı ile kayıt tarihleri 13 Şubat 3 Mart olarak güncellendi.

AÖF KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ERTELENDİ

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası AÖF kayıt yenileme tarihleri ertelendi. YÖK konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Kahramanmaraş merkezli 06.02.2023 günü meydana gelen ve 10 ilimizi doğrudan etkileyen deprem nedeniyle; Bu bölgeden olup diğer illerdeki yükseköğretim kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin eğitim ve öğretime katılamayacak olmaları, Bu öğrencilerimizden bir kısmının yakınlarının afetten doğrudan etkilenmiş olmaları, Yükseköğretim kurumlarımızdaki başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılmaları, dikkate alınarak tüm yükseköğretim kurumlarımızda bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak ertelenmiştir." ifadelerine yer verdi.