Anti Balaka ailemizi dağıttı

Anti Balaka haçlı terör örgütünün Orta Afrika Müslümanlarına uyguladığı akıl almaz işkencelere, ABD ve Batı medyasının sessiz kaldığını ifade eden Orta Afrika''lı İssa Ramadan, "Dağılan ailelerin ve yapılan katliamların hesabını kim verecek?" diye sordu.

NESLİHAN ÖNDER / ÖZEL HABER

'İslamofobi' kampanyaları yürüten Batı medyası, haçlı terör örgütü Anti Balaka'nın Orta Afrika'da Müslümanlara uyguladığı soykırımı görmezden gelmeye devam ediyor. Hristiyan menşeili Anti Balaka terör örgütünün bu güne kadar yaptığı katliamlarda çok sayıda aile yok olmasına rağmen dünya hala sessiz. Anti Balaka teröründen kaçan Orta Afrikalı aileler perişan durumda. Türkiye'ye okumaya gelen Orta Afrikalı Assadate Muhammed ve İssa Ramadan, şahit oldukları vahşeti ve acıyı MİLAT'a anlattı.

MÜSLÜMANLAR, YAŞAYAN ÖLÜ

Orta Afrika'nın Hıristiyan başbakanı François Bozize'yi devirip, yerine geçen Michel Djotoja'nın Müslüman olduğunun başlangıçta bilinmediğini ifade eden Muhammed, 'Orta Afrika'da Müslümanlar her zaman ayrımcılığa tabi tutulup dışlandılar. Okullara alınmadılar. Eğer Orta Afrika'da yaşayan bir Müslüman iseniz, aynı zamanda bir ölüsünüz' diye konuştu. Michel Djotodia'nın okuyabilmek için ismini değiştirdiğini ve bölge halkının onun Müslüman olduğunu bir gün Cuma Namazı'na gidince öğrendiğini söyleyen Muhammed, 'İntikam almak isteyen devrik lider Bozize, Fransa'nın desteğiyle Anti Balaka milislerini faaliyete geçirdi. Örgüt Müslümanlara saldırmaya başladı. Evlerini tek tek tarayıp kadın, çocuk, yaşlı demeden herkesi öldürdüler, mallarını yağmaladılar. Hatta öyle ki, sokakta gördükleri Müslümanları diri diri yaktılar, etlerini timsahlara yedirdiler' şeklinde konuştu.

FRANSA'NIN KOMİK BAHANESİ

'Fransa bu olayları bahane edip ülkemize girdi' diyen İssa Ramadan, barışı saylayacağını söyleyip Müslümanların silahlarını toplatan Fransa'nın, bu silahları Anti Balaka'ya verdiğini ifade etti. Öte yandan Müslümanların silahlarının toplatıldığı gün Anti Balaka'nın büyük bir katliam gerçekleştirdiğinin altını çizen Ramadan şöyle konuştu: 'Bir şehirde 478 camiden sadece üç tanesi kaldı. Bizler o zaman anladık ki Fransa, Anti Balaka'dan açık açık şunu istiyordu: 'Müslümanları bu bölgeden temizleyin!'

MİSYONERLİK FAALİYETLERİ

İssa Ramadan'ın ifadelerine göre Fransa, okullara ve devlet kademelerine Müslümanların girmesine izin vermeyerek bir misyonerlik faaliyeti sürdürüyor. Bu yüzden Orta Afrika'da şu anda Müslüman nüfus yüzde 20 civarında.

'Hıristiyan Fransa ve Batı medyasının, Anti Balaka'nın gerçekleştirdiği katliamları 'Müslümanlar Hıristiyanları öldürüyorlar!' şeklinde sunduğunun altını çizen Assadate Muhammed, 'Anti Balaka'yı meşru ve masum göstermek için ellerinden geleni yaptılar. Bütün Hıristiyan ülkeler Anti Balaka'ya sahip çıkıp destek oldu, bizler paramparça edilip soykırıma tabi tutulurken Müslümanlar bizi hiç görmedi, sesimizi duymadı' dedi.

AİLEMİZİ DAĞITTILAR

Assadate Muhammed, yaşanan bu olaylar neticesinde dağılan ailesinden ve hastalığa yakalanan annesinden bahsederken gözyaşlarına hakim olamadı. Annesinin ve kardeşlerinin Sudan'a sığındığını, babasının da zor şartlar altında Kamerun'a kaçtığını ifade eden Muhammed, birçok akrabasını Anti Balaka vahşetine kurban verdiğini söyledi. Arkadaşlarını gözlerinin önünde palalarla öldürüldüğüne şahit olan Muhammed, yaşadığı bu zor günlerin etkisini üzerinden atamıyor.

issa Ramadan ve Assadeta Muhammed, halen İstanbul'da okuyorlar.

GECELERİ UYUYAMAZ OLDUK

Türkiye'ye okumak için gelen bu iki genç, şahit oldukları sistematik soykırımın etkilerini üzerlerinden atamıyorlar. Geceleri ailelerini ve arkadaşlarını düşünmekten uyuyamadıklarını dile getiren İssa Ramadan, duygularını şu sözlerle ifade etti: 'Ben hiç uyuyamıyorum. Her zaman ailem ve akrabalarım aklımda. Ya onların başına bir şey gelirse. Psikolojimiz bozuldu. Evlerimiz, dükkanlarımız talan edildi. Arkadaşlarım öldürüldü. Hepimiz çok kötü durumdayız. Ailem çok kötü durumda. İki kardeşimi kaybettim. Onlar için çok üzülüyorum.'

BİR ANDA VATANSIZ KALDIK

Okulu bitirince ne yapacağını bilemediğini ifade eden Muhammed, 'Ben ailemden başka hiçbir şeyi düşünemiyorum, İstanbul'a Yüksek Lisans için gelmiştim ama şimdi dönebileceğim bir vatanım yok. Vatansız kaldım. Ben burada burslu okuyorum ailem de para gönderiyordu geçiniyordum. Şimdi aldığım bursu aileme gönderiyorum. Onlar daha zor durumda' dedi.

İKİ KARDEŞİ ÖLDÜRDÜLER

Ailesinin başkent Bangi'de mahsur kaldığını ve iki kardeşinin öldürüldüğünü söyleyen İssa Ramadan, 'Ailemin akıbetini telefonla öğrenmeye çalışıyorum ama çok tedirginler. Bende çok tedirginim. Ben onlar adına çok korkuyorum. Babamla konuştum 5 bin kişilik bir kamp kurmuşlar o kampta hapis kalmışlar, dışarı çıkamıyorlar çıktıkları an öldürülüyorlar. Kamptaki hayat şartları çok kötü. Babamı, ailemi bir daha ne zaman görebileceğim bilmiyorum. Anti Balaka yüzünden iki kardeşimi ve arkadaşlarımı kaybettim. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Aklımız hep onlarda. Burada hiçbir şey yapmadan beklemek acı verici. Şu an kendimizi vatansız ve kimliksiz hissediyoruz' dedi.