Antepli doktorun inanılmaz başarısı!

Onlarca başarısız ameliyattan sonra Gaziantep Üniversitesi''ne başvuran Muhittin Işık''a kendi dokularıyla yeni yüz yapıldı. Işık, yeni yüzüyle mimikleri yapıp hissedebiliyor.

Gaziantep'te, çıkan yangında yüzünü tamamen kaybeden 34 yaşındaki kişiye, kendi dokuları kullanılarak yeni yüz yapıldı. Tedavisi için yurt içi veyurt dışında 50'den fazla ameliyat geçirdikten sonra doktorların bir şey yapılamaz demesi üzerine umutları tükenen Muhittin Işık, son olarak GaziantepÜniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nabaşvurdu. 17 yaşında çıkan yangında yüzü yananIşık, Prof. Dr. Mehmet Mutaf'ın geliştirdiği yöntemle yaklaşık bir yıl süren tedavinin ardından yeni yüzüne kavuştu.

MÜMKÜN OLDUĞUNU HERKESE GÖSTERDİK

İnsanların dikkatini çeken görüntüsü nedeniyle okula gidemeyen ve ömrünü insanlardankaçarak 4 duvar arasında geçiren Işık, yeni yaşamında evlenmeyi hayal ediyor. Prof. Dr. Mutaf, uygulamayla, insanın kendi dokularını kullanarak yeni bir yüz yapmanın mümkün olduğunu ortaya koyduklarını ifade etti. Mutaf, Işık'ın ameliyat öncesi ve sonrası görüntüleriarasındaki farkı göstererek, yüz nakli girişiminin riskleri ve nakil sonrası kullanılan ilaçların yan etkilerini anlattı.

BİR YIL İÇİNDE 5 AMELİYAT

Yangın neticesinde burnu dahil alın ve yüz bölgesindeki bütün yumuşak dokuyu kaybeden hastanın yüzünün tamamı için yeni bir deri örtüsü gerektiğini belirten Mutaf, 'Hastada temel zorluklardan en önemlileri göz kapaklarının olmaması ve dudaklarındaki kayıp nedeniyle ağzının kapanmaması idi. Beslenme zorluğu çeken ve gözlerini kaybetmek üzere olan hastanın ilk ameliyatta acil olan bu iki sorununu giderdik' dedi. Mutaf, yaklaşık bir yıl içinde 5seans cerrahi tedavi uygulanan Işık'ın yeni yüzüne kavuştuğunu söyledi.

AYNAYA BAKINCA BEN DE ŞAŞIRDIM

Tedavi ile yeni yüzüne kavuşan Işık mutluluğunu dile getirerek, şunları kaydetti: 'Öyle bir durumdaydım ki dışarıda dolaşamıyor, insanların içine çıkamıyordum. Sürekli dört duvararasındaydım. Misafirler geldiğinde bile üzerime kapıyı kilitliyordum. Çocukların beni gördüğünde öcü görmüş gibi kaçmalarına üzülüyordum. Tedaviden sonra aynaya baktığımda beklemediğim bir tabloyla karşılaştım. Çok şaşırdım. Bundan sonra iş, evlilik ve geçmişi telafi etmek istiyorum.'