Ankara'ya 6 milyarlık 3 proje

Ankara'da geliştirdiği 'Next Level' markalı projeleriyle tanınan Pasifik İnşaat, bu yıl yaklaşık 6 milyar lira değere sahip yatırım hayata geçirecek.

Ankara'da Next Level markalı ikinci ve üçüncü projesine başlayacak olan şirket, Emlak Konut GYO'dan rekor bedelle ihalesini aldığı EGO Garajı arsasındaki Merkez Ankara'yı da yıl sonu gibi satışa çıkaracak. Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, İstanbul ve Bodrum'u da izlemeye aldıklarını söyledi. Merkez Ankara hakkında bilgi veren Erdoğan, "4 milyar 200 milyon lira hasılat üzerinden Emlak Konut GYO'ya 1 milyar 258 milyon lira arsa payı taahhüt ederek, arsanın ihalesini 2015 yılında kazandık. Tamamlandığında 25 bin kişinin yaşayacağı projede Emlak Konut'a taahhüt ettiğimiz bedelin üzerinde hasılat ödeyeceğimize inanıyorum" dedi.

3 bin 500 birim

Proje kapsamında 1.3 milyon metrekare inşaat yapılacağını anlatan Erdoğan, toplam 3 bin 500 bağımsız birimden oluşacak projede 2 bin konut, ofis ve bir alışveriş caddesi olacağını söyledi. Projede konutlar aile konutları ve 1+1 tipi konutlar olarak ikiye ayrılacak. Her ikisinin giriş ve çıkışları birbirinden bağımsız olacak.

Alım garantisi zeyilname ile belirlendi

Emlak Konut GYO, geçtiğimiz günlerde Merkez Ankara projesinden 145 bin 118 metrekare büyüklüğünde 144 adet ofis satın aldığını duyurmuştu. 714 milyon 186 bin 450 lira + KDV bedel ödenen ticari alanlar için 16 taksit yapılacağını bildirmişti. Fatih Erdoğan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Emlak Konut GYO, bu arsa için bir ihale düzenlemiş ve tek teklif geldiği için ihaleyi iptal etmişti. 4 teklifin geldiği ve bizim kazandığımız ihaleye ise alım garantisi ile çıkmıştı. Alım garantisini zeyilnameler ile yeniden düzenledi. Bizden aldığı ofisler için 714 milyon lira ödendi ancak kendi payı da düştüğünde 500 milyon liraya almış oldu."

Çayyolu satışta Yıldız projesi yolda

Next Level serisinin ikincisini Ankara Çayyolu'nda gerçekleştiren şirket burada 3+1'den 7.5+1'e farklı büyüklüklerde 429 konut inşa ediyor. Daire fiyatları da 800 bin lira ile 3.5 milyon lira arasında değişiyor. Fatif Erdoğan, üçüncü Next Level projesine de başlayacaklarını söyledi. Next Level Yıldız adındaki proje, 1 milyar 250 milyon lira değere sahip olacak. Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçecek proje, 1.750 daireden oluşacak. 1.550 daire de hak sahipleri için inşa edilecek.