Ankara'dan sonra İBB'de zam hazırlığı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) bugün gerçekleştirilen toplantısında, toplu ulaşıma yüzde 40 zam kararı alındı. İstanbul'da da yarın yapılacak UKOME toplantısında ulaşıma zam yapılmasının gündeme alınacağı öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu zam yarışına girdi.

ABB Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) bugün gerçekleştirilen toplantısında, toplu ulaşıma yüzde 40 zam kararı alındı.

Zammın ardından tam bilet 15 TL'den 21 TL'ye, öğrenci bileti de 7 TL 50 kuruştan 10 TL 50 kuruşa çıkacak.

1 yılda neredeyse 3 kat arttı

1 Temmuz 2023 tarihinde 7.50 TL olan tam bilet tutarı 15 TL'ye 4 TL olan indirimli bilet fiyatı 7.50 TL ye yükselmişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi, aldığı son kararla 15 TL olan tam bilet tutarı 21 TL, 7.50 Tl olan indirimli bilet ise 10.50 TL oldu. Böylece tam bilet tutarına yüzde 40 zam yapılmış oldu.

Şimdi de İBB zam hazırlığında

ABB'nin ardından Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de ulaşıma zam hazırlığından olduğu öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), yarın (25 Temmuz) yapılacak Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında görüşeceği gündem maddeleri belli oldu

Maddeler arasında "Toplu ulaşım ücretleri tarifesinin düzenlenmesi teklifi" de yer alıyor. İBB tarafından işletilen ulaşım hatlarına yüzde 13 zam yapılması bekleniyor. Yüzde 13'lük zam teklifinin kabul edilmesi halinde 17.70 TL olan İstanbulkart kullanım ücreti 20 lira olacak.

Ocakta fiyatlar değişmişti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), son olarak ocak ayında toplu ulaşıma yüzde 18 zam yapmıştı.