Ankara uyumadı

MİLAT / ANKARA

Önceki gün Mısır'da tanklar alana indiği saatlerde İHH, MAZLUMDER ve Özgür-Der üyeleri Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanarak, "Dik dur eğilme, Müslümanlar seninle", "Ankara'dan Mısır'a, kardeşlere bin selam", "Paşaların tankı yıldıramaz halkı" sloganları attı.

İHH Ankara Temsilcisi Mustafa Sinan, yaptığı açıklamada, Mursi'nin Mısır'da asayişi sağlamak için bütün çabasını sarf ettiğini belirterek, ülkedeki durumu aylardır yakından takip etmeye çalıştıklarını söyledi. Tahrir Meydanı'nın dışında, oradakilerden 2-3 kat daha fazla insanın Mursi'ye destek için toplandığını ancak bu grubun medyada dile getirilmediğini savunan Sinan, Mursi'nin gitmesinin istendiğini ifade etti. Mısır'daki muhalefete destek veren Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ı da kınadıklarını anlatan Sinan, bu ülkelerin muhalefete Mursi'yi köşeye sıkıştırabilmek için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerin iddia etti.

MAZLUMDER Genel Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Serdar Oğuz da Mısır'da 2011u2032de gerçekleşen "Tahrir devrimi" ve sonrasındaki seçimlerde Mısır demokrasisinde milat niteliğinde bir dönüşüm yaşandığını belirterek, ancak bugün seçimle başa gelmiş sivil idareye yönelik darbe gerçekleştirildiğini söyledi.

Grup, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dağıldı.