Anayasa Mahkemesinin kararı isabetli

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 'Anayasa Mahkemesinin, 5 yılın üzerindeki tutukluluğu hukuka aykırı, Anayasa'ya aykırı gören kararını ben de isabetli bir karar olarak görüyorum' dedi.

Bozdağ, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun bugüne kadar yaptığı genel çalışmalara ilişkin TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in önceki gün bir açıklama yaptığını anımsatarak, "Açıklamalardan bugüne kadar Uzlaşma Komisyonu'nda 48 madde üzerinde bir mutabakatın sağlandığı, diğer maddeler üzerinde ise ihtilafın devam ettiği anlaşılıyor. Gelinen son noktayı, Sayın Meclis Başkanımız, Uzlaşma Komisyonu Başkanı sıfatıyla siyasi partilerin genel başkanlarının yaptığı açıklamalara göre sunacak" diye konuştu.

Uzun tutukluluk sürelerine ilişkin düzenleme

3. yargı paketinde terör ve vatana ihanet gibi suçlarda tutukluluk süresinin 5 yıldan 10 yıla çıkartılmasını öngören düzenlemenin Anayasa Mahmesi tarafından iptal edilmesine ilişkin görüşleri sorulan Bozdağ, "Anayasa Mahkemesinin kararı, hukuk devleti bakımından bana göre doğru bir karar. Çünkü hiçbir hukuk devletinde insanlar 'kuvvetli suç emareleri var' gerekçesiyle 10 yıl tutuklu bulunmazlar, bulunamazlar, bulunmamaları lazımdı" dedi.