Amerika DEAŞ'la mücadeleyi bıraktı

DEAŞ ile mücadele adı altında Irak ve Suriye'de terör örgütü PKK'ya alan açmaya çalışan ABD, Türk destekli ÖSO'nun El-Bab'ın kapısına dayanması üzerine mücadeleyi askıya aldı. İncirlik üssü sessizliğe büründü

Özel Haber İSMAİL ZELVİ

Türkiye destekli ÖSO birliklerinin El-Bab kapısına dayandıktan sonra, DEAŞ'e ABD yönetimindeki müttefik uçaklarının saldırıları bıçak gibi kesildi. ABD'den sonra Danimarka'da DEAŞ ile mücadeleyi gereksiz görerek uçaklarını çektiğini açıkladı.

ABD'nin açıkça terör örgütü, PKK'ya alan açmak için günde zaman zaman 20'ye varan sortiler Türk Ordusu'nun Fırat Kalkanı operasyonunda merhale kazanması üzerine 15 gündür sıfırlandı. ABD DEAŞ'li mücadele komutanlığı, DEAŞ ile mücadele yerine Menbiç ve Afrin'de PKK terör örgütünü destekleyici işlemlere başladı. Menbiç'e 4 bin terörist gönderen ABD, Yahudi Kürt devletinin bölgede tutmayacağını anlayınca ÖSO'ya el attı. Bazı ÖSO unsurlarını yanına çeken ABD, Kuzey Suriye'de PYD'nin de içinde bulunduğu SDG (Suriye Ulusal Direnişi) üyelerinden Rezan Hido'yu görevlendirirek Suriye Ulusal Direnişi (SUD) isimli yeni bir örgüt kurdu. ÖSO unsurlarını da içine almaya çalışan yeni örgüt Kürtçülük yerine Suriye Milliyetçiliğini işleyerek Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu'nun ilerlemesini durdurmaya çalışacak.

TÜRK ORDUSU İLERLİYOR

Önceki gün El-Bab'da operasyona katılmak üzere 400 Özel Kuvvetler Komutanlığından Mehmetçik Suriye'ye geçti. Yağmur ve çamura rağmen El-Bab'da çatışmalar devam ediyor. Terör örgütü DEAŞ'a ait hedefler, bölgeden ve sınırdan yapılan atışlarla vuruldu.

Suriye çatışmalarının kilidini çözecek olan El-Bab halen DEAŞ'ın kontrolünde bulunuyor. YPG doğuda 21 km uzaklıkta, Batıda ise YPG ve Esed teröristlerinin ortaklığı 13 km uzaklıkta bekliyor. Güneyinde ise 13 km mesafede Rejim güçleri bekletiliyor. Zaman zaman DEAŞ ile sıcak temasa geçen ÖSO birlikleri ise 1,5 km mesafede konuşlanmış durumda. YPG teröristleri Münbiç'te çocuklarını savaşa göndermek istemeyen aileleri esir aldı.