Nabet, Katar'ın başkenti Doha'da "Abluka altında Katar ekonomisi: Dik duruş ve yükseliş" başlığıyla düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, "Katar, tecrübelerinden istifadeyle ve yeni durumlara uygun hareket ederek Körfez krizinden daha güçlü bir şekilde çıkacak." dedi.
Katar'ın temel maddeleri depolamak suretiyle rezervlere sahip olduğunu ve bu durumun projelerini zamanında ve aynı maliyetle uygulama fırsatı sağladığını aktaran Nabet, "Ekonomi sektörü şüphesiz ablukadan etkilendi. Faiz oranları yükseldi ve bu durum kredi notunu da etkiledi. Ancak bunlar bu dönemde dünyadaki hidrokarbon maddelerinin fiyatındaki artış ve hükümetin de desteğiyle telafi edildi." ifadelerini kullandı.
Nabet, küçük ve orta büyüklükteki sanayi işletmelerine önem verilmesi, petrol ve gaz zenginliklerinin sürdürülebilir varlıklara ve sermayeye dönüştürülmesi gibi çeşitli şekillerde ekonominin güçlendirilmesi için ek çabalar sarf edildiğini dile getirdi.
Gümrük ve ticaret anlaşmalarıyla komşu ülkelerle ticari ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Nabet, ayrıca altyapı ve insani sermayeye yatırımın korunması, kamu sektörlerinde performansın artırılmasının önemine dikkati çekti.
Öte yandan Katar Emirlik Divanı Ekonomi Müsteşarı İbrahim el-İbrahim, "Ablukanın asıl amacı Katar'ı felç etmek ve söz konusu ülkelerin taleplerini zorla kabul ettirmekti. Abluka, dünyaya Katar'ın enerji alanındaki sözleşmelerine saygısını gösterdi." dedi.
İbrahim, ekonominin son birkaç yılda yüzde 13 kalkınma gerçekleştirdiğini ve kişi başı milli gelirin dünyadaki en yüksek seviyelere yükseldiğini kaydetti.
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.