Amanoslar gibi dimdik duracağız

AK Parti Hatay Kongresi'nde konuşan Başbakan Davutoğlu 'Bu ülkede kim provokatif eylemlerle kardeşliğimizi dumura uğratmaya kalkarsa onun karşısında Amanoslar gibi dimdik duracağız' dedi. Davutoğlu Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını da sert dille eleştirdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hatay'da partisinin ilk kongresinde konuşma yapıyor.
Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;
Hatay kardeşlik ve hoşgörünün şehri. Hatay'ın her köyünü her toprağını ziyaret edip Mevlana'nın 'Gel' çağrısını yapacağız. Farklı mezhep ve inançlarac sahip oluruz. Ama biz bir ve beraberiz. Hangi kumpaslar kurulursa kurulsun biz bu al bayrağımızı her yerde dalgalandıracağız.
AYRIMCILIK YAPANLARIN KARŞISINDAYIZ
İstiyoruz ki ülkemizin her vatandaşı konuştuğu dille, yaşayış tarzıyla saygıya layık olsun. Birileri bu ülke vatandaşlarının karşısına Türk, Kürt, Alevi ayrımcılığı yaparsa AK Parti olarak onların karşısında duracağız.
HER TÜRLÜ ÖNLEMİMİZİ ALACAĞIZ
Cizre'de yine dün provokasyona kalkıştılar. Buradan sesleniyorum. Kim böyle eylemlerle kardeşliğimizi bozmaya çalışırlarsa karşılarında Amanoslar gibi dimdik duracağız. Her türlü önlemimizi alacağız. Türk-Kürt-Alevi-Sunni kardeştir ayrım yapan kalleştir. En güzel slogan bu.. Şimdi milli iradeye sahip çıkma zamanıdır.
ONLARIN TUZAKLARI VARSA BİZİM DE MİLLETİMİZ VAR
Tarihte olduğu gibi geçtiğimiz yıllarda da şimdiki Cumhurbaşkanımıza darbe girişimi oldu. Bu komployu kurmaya kalkanlar biliyorlar ki 2015'te kritik seçim var. Şöyle düşündüler, AK Parti eğer şimdi durdurulamazsa bir daha hiç durdurulamaz. Faizler dibe inerken, en büyük havalimanı yapılırken Gezi olaylarını çıkardılar. Türk ekonomisi zirveye çıkarken provokasyonlara başvurdular. Ama başaramadılar. Sonra 17-25 Aralık kumpasını kurdular. Ama yine başaramadılar. Onların tuzakları varsa bizim de milletimiz var dedik. Onlara karşı direndik.
MİLLETİ KUCAKLAYAN TEK PARTİ AK PARTİ'DİR
30 Mart'ta bir tokat daha yediler. Biz Türkiye'nin doğusunda ve batısında varız. Türkiye'de tüm milleti kucaklayan tek parti AK Parti'dir. 10 Ağustos'ta öyle bir şamar yediler ki Şişli çatırdıyor, Yalova çatırdıyor Ankara'dan İstanbul'a il başkanı getirdiler. Demek ki kendi teşkilatlarına güvenemiyorlar.
CİZRE'DEKİ OLAYLAR
Cizre'de yine dün provokasyona kalkıştılar. Buradan sesleniyorum. Kim böyle eylemlerle kardeşliğimizi bozmaya çalışırlarsa karşılarında Amanoslar gibi dimdik duracağız.
Her türlü önlemimizi alacağız.
Türk-Kürt-Alevi-Sunni kardeştir ayrım yapan kalleştir. En güzel slogan bu.. Şimdi milli iradeye sahip çıkma zamanıdır. Tarihte olduğu gibi geçtiğimiz yıllarda da şimdiki Cumhurbaşkanımıza darbe girişimi oldu.
ONLARIN TUZAKLARI VARSA BİZİM MİLLETİMİZ VAR
Bu komployu kurmaya kalkanlar biliyorlar ki 2015'te kritik seçim var. Şöyle düşündüler, AK Parti eğer şimdi durdurulamazsa bir daha hiç durdurulamaz. Faizler dibe inerken, en büyük havalimanı yapılırken Gezi olaylarını çıkardılar. Türk ekonomisi zirveye çıkarken provokasyonlara başvurdular. Ama başaramadılar.
Sonra 17-25 Aralık kumpasını kurdular. Ama yine başaramadılar. Onların tuzakları varsa bizim de milletimiz var dedik. Onlara karşı direndik. 30 Mart'ta bir tokat daha yediler. Biz Türkiye'nin doğusunda ve batısında varız. Türkiye'de tüm milleti kucaklayan tek parti AK Parti'dir.
KENDİLERİNE GÜVENLERİ YOK
Kılıçdaroğlu aylar sonra fark etti çatı adayı millet tanımıyormuş. 10 Ağustos'ta Öyle bir tokat yedilerki hala kendilerine gelemediler. Şişli çatırdıyor, Yalova çatırdıyor, .Ankara'dan İstanbul'a il başkanı getirdiler. Demek ki kendi teşkilatlarına güvenemiyorlar.
SEVMEYİ ÖĞRENİN
Bak ak gençlik size bir tavsiye seni sevmeyen ölsün demeyin seni sevmeyen sevmeyi öğrensin kimse ölmesi.
ZAMAN MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKMA ZAMANI
12 Eylül 1938'de bağımsızlığına kavuşan 1939'da Türkiye'ye bağlanma kararı alan Hatay Meclisi. Hatay Meclisi aldığı bu kararla Hatay'ı vatanımızın bir parçası kıldı. Milli irade kavramımızı en iyi Hatay bilir. Şimdi milli iradeye yine sahip çıkmaya hazır mısınız? Geçtiğimiz 12 yıl içinde bu ülkeye hizmet etmiş hükümete darbe yapma girişiminde bulundu. Şöyle düşündüler eğer AK Parti şimdi durdurulamazsa birdaha durdurulamaz. Gezi provakasyonlarını başlattılar AK Parti kadrolarını mahkum etmeye çalıştılar başaramadılar başaramayacaklar. Bu sefer 17-25 Aralık ihanetiyle AK Parti kadrolarına tuzak kurdular bizde dedikki onların tuzakları varsa bizin de rabbimiz ve milletimiz var. Bakınız bekledier ve istedilerki biz geri adım atalım AK Parti kadroları içinde fitne işlesin AK Parti kadrolarını tanımamışlar.
MİLLETİ KUCAKLAYAN PARTİ AK PARTİDİR
Türkiye'nin her yerinde kongre yapıyoruz bir karışıklık gördünüz mü? Burada naısl berabersek her yerde omuz omuzayız. Biz 77 milyonun duasını alarak sadece toprağın üstündekiler değil şehitlerimizinde rızasını alarak yola çıktık. Biz milletin desteğini almış bir ekibiz. Bir kez daha soruyorum.
Siyasteimizin üçün esası merhamet ve şevkat AK Parti dünyaya hep vicdanla konuştu ve insanlığın vicdanı oldu her platformda herkes sustuğunda AK Parti ve onun temsilcileri vicdanlı ile konuştu. Biz bir taraftan vatanımızın her yerine merhamet tohumlarını ekerken. Sosyal hizmetleri sunarken. Suriye'den gelen vatandaşlara kucak açtık. Hatay'a teşekkür ediyorum.
TÜRKİYE BİZİMLE YÜKSELMEYE DEVAM EDECEKTİR
Türkiye etrafımızdaki ateş çemberi arasında istikrarlı bir ülke olarak yükselmeye devam edecektir. Yükselen Türkiye'nin yükselen vilayetleri başında da Hatay gelecek.
İnşallah son 12 yıl içinde Hatay'a büyük hizmetler yapıldı 10 milyara yakın yatırım yapıldı. Önümüzdeki dönemlerde bu hizmetler aratarak devam edecek. Amanos tuneli en kısa zamanda açılacak.
GAP'ın bereketi Hatay üzerinden Akdeniz'e taşınacak. Hatay'a yeni bir üniversite kazandıracağız. Şiddet konusunda Hatay'dan ders almalılar. Hatay'ın her bir köşesini bereket diyarı yapacağız.