Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırdı

Altın fiyatları, merkez bankalarının gevşek para politikası uygulamaları ve Orta Doğu'da artan gerilimler nedeniyle yükselişinin devam ettirirken yeni bir rekor daha kırdı.

Orta Doğu'da artan gerilim, yatırımcıları güvenli liman olarak görülen altına yönlendirmeye devam ediyor. Küresel merkez bankalarının faiz indirimleri ile başlayan güçlü yukarı hareket, İsrail'in Gazze'deki operasyonunu Lübnan'a genişletmesiyle hız kazandı. Bu sabah ons altın, 2637,48 dolarla yeni bir rekor kırarak Cuma gününe göre yüzde 0,61 artış gösterdi. Son bir yılda ons altın yüzde 36,85, yıl başından bu yana yüzde 27,70, ay başından itibaren ise yüzde 5,25 değer kazandı.

Gram altın da rekor kırdı

Ons altındaki yükseliş, gram altının da 2897 lira 11 kuruş ile rekor tazelemesine neden oldu. IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, "Altın fiyatları, Fed'in güvercin söylemleriyle desteklenmeye devam ediyor. Orta Doğu'da İsrail ve Hizbullah arasında açılan yeni bir savaş cephesi, daha geniş bir bölgesel savaşın jeopolitik risklerine karşı korunmak amacıyla güvenli liman altına yönelik akımları tetikledi. Bölgedeki gerilim muhtemelen daha uzun süre yüksek kalacak ve bu durum altın fiyatlarının yükseliş eğilimini sürdürebileceğini gösteriyor," şeklinde değerlendirdi.

Analistler, ons altın için bugün ilk desteğin 2619 dolar, direncin ise 2641 dolar seviyesinde olduğunu belirtti. Yukarı hareketin 2654 dolara kadar devam edebileceğini öngören analistler, geri çekilmelerde güçlü desteğin 2606 dolarda olduğunu ifade ediyor.