Almanya'dan büyük kepazelik

NSU davasını Türk gazeteciler izleyemeyecek!

Almanya'da Türk esnafa yönelik seri cinayetlerle gündeme gelen "Nasyonalsosyalist Yeraltı" (NSU) terör hücresinin davası 17 Nisan'da Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'de görülmeye başlanacak. Almanya'da olduğu gibi bütün dünyada da merakla beklenen davada hücrenin hayatta kalan tek üyesi Beate Zschaepe hakim karşısına çıkacak. Ancak henüz duruşmalar başlamadan davanın görüleceği mahkeme, skandallarla gündeme geldi.

Büyük bir kamuoyu ve medya ilgisi olmasına karşın davayı küçük bir duruşma salonuna alan Münih mahkemesi, ardından da davayı takip etmek isteyen Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi'ne duruşma salonunda daimi yer vermedi.

NSU terör hücresi tarafından 8 Türk öldürülmesine karşın Türkiye Büyükelçisi'ne kendi vatandaşlarıyla ilgili bu önemli davayı takip etmesine imkan tanımayan Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi, şimdi de Türk basınına karşı akreditasyon skandalıyla gündeme geldi.

TGD Başkanı Kolat: 'Büyük skandal'

Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat, mahkemenin kararının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bu, Almanya açısından kepazelik ve skandaldır" dedi. Çok kızgın olduğunu ifade eden Kolat, Türk medyasından bir şeyler saklandığı imajı yaratıldığını kaydetti.