Almanya’da İslam düşmanlığı yayılıyor

Almanya''da İslamofobik saldırıların artması Müslümanları tedirgin ediyor. İçişleri Bakanlığının kayıtlarında 2019 Ocak-Mart döneminde Müslümanlara karşı 132 suç işlendi.

Almanya'da İslamofobik saldırıların artması Müslümanları tedirgin ediyor. Almanya İçişleri Bakanlığı Mecliste bir soru önergesine verdiği cevapta, yılın sadece ocak-mart döneminde camilere ve Müslümanlara yönelik 132 suçun kayda geçtiğini açıkladı.

Güvenlik uzmanları her saldırının rapor edilmemesi nedeniyle bu rakamın daha yüksek olduğunu belirtiyorlar.

Bakanlığın nisan-haziran dönemine ait verileri henüz açıklamamasına rağmen bu dönemlerde sadece Türklere ait cami ve derneklere en az 15 saldırı gerçekleştirildi.

Dortmund Türk Eğitim Merkezi 6 Ocak'ta saldırının hedefi oldu. Bu saldırıdan bir gün sonra ise Baden-Württemberg eyaletinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Bad Saeckingen Mimar Sinan Cami Derneğine ve DİTİB Baden-Baden Fatih Cami Derneğine aynı kişi tarafından ve aynı yerden İslam'a yönelik küfür ve hakaret içeren anonim mektuplar gönderildi.

Camilere ve Müslümanlara yönelik saldırılar

Ülkede son dönemde gerçekleşen cami saldırılarında kullanılan farklı yöntemler İslam düşmanlığının yeni bir boyuta ulaştığını gösteriyor. Geçmiş dönemlerdeki saldırılarda camilerin duvarlarına gamalı haç çiziliyor veya bahçe ya da kapı önüne domuz kafası konuluyordu ancak son dönemlerde mermiler bırakılarak, camilerin içleri tahrip ediliyor.

Saldırganların artık daha da cesaretlenerek camilerin içlerine kadar girip tahribat yapması ve hatta kurşunlar bırakıp tehdit etmeleri güvenlik güçlerinin ya da hükümetin gerekli önlemleri almaları için bundan daha başka neler olması gerekir sorusunu da gündeme getirdi.

Siyasi söylem İslam düşmanlığını artırıyor

Almanya’daki Müslüman derneklerin başkanları da ülkedeki İslam düşmanlığına tepki göstererek siyasetçilerin harekete geçmesi gerektiğini belirtiyor.

İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici, ülkedeki siyasetçilerin tutumlarını eleştirerek, “Siyasilerin söylemleri Müslümanlara karşı şiddeti ve düşmanlığı artırıyor. Bu yönden siyasetçiler söylemlerine dikkat etmeleri gerekiyor.” dedi.

Son haftalardaki saldırılarda Müslümanların tedirgin olduğuna işaret eden Kesici, “Cami derneklerinin yöneticileri arkadaşlarımız bizleri arayarak camilerin önlerinde polislerin nöbet tutma imkanı olup olmadığını soruyor. Nasıl tedbir alınır ve kamera sisteminin yerleştirilmesi gibi konular yoğun olarak konuşuluyor. “ değerlendirmesinde bulundu.