Almanlar kendi tuzaklarına düştü

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Alman parlamentosunda alınan Ermeni kararıyla Almanya'nın kendi kendisine tuzak kurduğunu belirterek "Bu karardan Almanya çok zararlı çıkacak. Almanya'dan sonra en çok Alman firması Türkiye'dedir. En çok Alman arabası Türkiye'de satılmaktadır. Şantaj anlamına gelecek bir kararı almanın etkileri olacak" dedi.

İSMAİL ZELVİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Alman parlamentosunun kendisine kendisine tuzak kurduğunu söyledi. Üsküdar'da Avrupa'nın öteki 100'ü sergisinin açılışından sonra sorularımızı cevaplandıran Külünk, "Bu karar Almanya'nın aleyhine olacak. Karardan önce kendilerini uyardık. Sonuçta bu kendi kararları. Türkiye ile hukukuna dikkat etmeyen bir ülke bunun sonuçlarına katlanır" dedi.

Almanya zararlı çıkacak

Türkiye'nin karara tavrını en güçlü şekilde koyacağını belirten Külünk, "Türkiye ile dostluğunu kaybetme bahasına bu kararı alan Almanya'dır. Sonuç'ta Türkiye'de bir hukuk devleti. Devlet kendisine yapılan eylemlere karşı bir politika geliştirir. Bu karardan Alman'ya çok zararlı çıkacak. Almanya'dan sonra en çok Alman firması Türkiye'dedir. En çok Alman arabası Türkiye'de satılmaktadır. Karşılıklı olarak herkesin birbirine bağımlı olduğu bir dünyada, şantaj anlamına gelecek bir kararı almanın etkileri olacak. Bana göre bu kararla Almanya kendine tuzak kurdu ve ya kendi kendini tuzağa düşürdü. Bu tuzaktan çıkmak veya çıkmamak ta onların kararı. Nasıl çıkacaklarsa çıkacaklar. Ya kararı geri alırlar veya yeni bir oylama yaparlar. Sonuçta hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Türkiye'nin dostu olarak kalmak veya kalmamak onların kararı" şeklinde konuştu.