Alman ordusundan tarihi silah siparişi

Alman silah üreticisi Rheinmetall, Alman ordusundan 8,5 milyar euro değerinde topçu mühimmatı siparişi aldı. Şirket, bunun tarihindeki en büyük sipariş olduğunu açıkladı.

Haber: Yunus Akseki

Alman silah üreticisi Rheinmetall, Alman ordusundan 8,5 milyar euro değerindeki en büyük siparişini aldığını duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, söz konusu siparişin büyüklüğü ve kapsamı şirket tarihinde bir rekor olarak kaydedildi.

Siparişin amacı, Almanya Federal Savunma Kuvvetleri (Bundeswehr) ve müttefiklerinin savunma kapasitelerini artırmak ve özellikle Ukrayna'ya destek sağlamaktır. Rheinmetall, bu siparişin kapsamının yürürlükteki sözleşmeyi önemli ölçüde genişlettiğini belirtti. Detaylı bir şekilde 155 milimetrelik topçu mermilerinden kaç adet sipariş edildiği açıklanmamakla birlikte, teslimatların gelecek yıl başlaması planlanıyor.

Bu yıl için 7,6 milyar euro gelir hedefliyor

Şirketin yatırımcı sunumuna göre, Avrupa genelinde artan savunma harcamaları nedeniyle Rheinmetall'in gelecek yıllarda güçlü bir büyüme performansı sergilemesi bekleniyor. 2026 yılına kadar yıllık satış gelirlerinin 13 ila 14 milyar euro arasında olması öngörülüyor. Rheinmetall, bu yıl için ise 7,4 ila 7,6 milyar euro gelir hedefliyor.

Şirket ayrıca, Ukrayna'nın artan silah ve mühimmat talebini karşılayabilmek için yeni üretim tesisleri kurma çalışmalarını sürdürüyor. Rheinmetall, İsrail'e silah sağlamanın yanı sıra tanklar, uçaksavar sistemleri, askeri mühimmat ve araçlar gibi geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.