Allah'tan başka hiçbir güç engelleyemez

Başbakan Erdoğan, önceki gece 02.00'de Atatürk Havalimanında kendisini karşılamaya gelen yüz bin kişiye seslenerek, Türkiye'nin büyümesini Allah'tan başka hiçbir güç engelleyemez" dedi.

Resmi ziyaret için 3 Haziran'da çıktığı Fas, Cezayir ve Tunus gezisinden gece dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya aracılığıyla organize olarak Atatürk Havalimanında buluşan yüz binlerce kişi tarafından karşılandı.

Erdoğan, Taksim Gezi Parkı eylemlerine ilişkin, "Demokratik gösteri hüviyetini kaybeden, artık vandallığa, artık tam anlamıyla hukuksuzluğa dönüşen bu eylemler derhal son bulmalıdır" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz nasıl demokrasiye, seçime, milli iradeye saygılıysak, herkesten ama herkesten çok haklı olarak bize de saygılı olmalarını istiyoruz. Biz, yola çıkarken bir şey söyledik, 'Hedef, ileri demokrasi' dedik. Bunu başaracağız. Kardeşlerim; emaneti veren millettir. Emaneti alacak olan da sadece millettir. Millet dışında hiç kimse bu emanete el uzatamaz. Sandık dışında hiç kimse bu emanete kast edemez. 10.5 yıl geçti. 10.5 yıl boyunca bu emaneti kutsal bildik, canımız gibi koruduk bundan sonra da canımız gibi korumaya devam edeceğiz."

Türkiye'nin yükselişini Allah'tan başka hiçbir güç engelleyemez

Erdoğan, "Büyük Türkiye'nin büyük gençleri olarak, büyük Türkiye ülkesi için mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Gençler, kardeşlerim, siz, mazlumların umudusunuz. Sevgili İstanbullular, emin olun Türkiye'nin yükselişini Allah'tan başka hiçbir güç engelleyemez" diye konuştu.