Ali Koç Süper Kupa finali krizinde topu muhalefete attı

Ertelenen Süper Kupa maçına ilişkin sessizliğini bozan Ali Koç. muhalefeti eleştirerek "bu olay siyasi rekabetin malzemesi haline getirildi" ifadelerini kullandı.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali öncesinde başlayan kriz, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da büyük yankı uyandırdı. Final maçına saatler kala, Mustafa Kemal Atatürk tişörtü ve pankartıyla sahaya çıkmak isteyen takımların talebi kabul edilmedi ve yaşanan sorunlar nedeniyle maç iptal edildi.

Olayın ardından peş peşe açıklamalar gelirken siyasi rant peşinde koşan Ekrem İmamoğlu'da olaya dahil oldu. İmamoğlu, Riyad'da yaşanan gelişmelerin ardından halkı Beşiktaş meydanı'na toplayarak kaos çıkarma peşinde koştu.

Barbaros Meydanı açılışını miting havasına çevirerek durumu fırsata çevirmeye çalışan İmamoğlu, CHP'li diğer yöneticiler gibi Atatürk'ü kullanarak yerel seçimler öncesinde siyasi avantaj elde etmeye çalıştı.

Yaşanan tüm krizin arkasında Ali Koç'un olduğu iddia edilirken Fenerbahçe Başkanı dün akşam sessizliğini Habertürk kanalında Mehmet Akif Ersoy'un konuğu olan Ali Koç yaşanan gelişmelere dair çarpıcı açıklamarda bulundu.

"Siyasi rekabetin malzemesi haline getirildi"

Bu açıklamalarda dikkat çeken cümlelerin başında "Bu olay siyasi rekabetin malzemesi haline getirildi, özellikle muhalefet tarafından. Bu, iki kulübün haklı ve saygı duyulacak duruşuna büyük zarar verdi." geldi.

"Kırmızı çizgilerimiz var..."

İşte Ali Koç’un konuya dair ifadelerinden öne çıkan satırbaşları:

Kırmızı çizgilerimiz var. Cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk’süz bir Süper Kupa finalini kabul edemeyeceğimizi anlattık. Federasyon daha önce protokol yapmış ya, onun Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili görsellerini, şovlarını, ışıklı, levdi, bayraktı, tişörttü…. Onlara da saygı duyardık. Hepsini geri çekmişler. Cumhuriyet ve Atatürk ile ilgili hiçbir şey olmayacaktı.

"Spor bakanımız orta yolu bulmaya çalışıyor"

Masada Spor Bakanı, Dursun Özbek var. İki de bakanımın danışmanı var. İlerleyen saatlerde Sayın Kasapoğlu da dahil oldu. Spor bakanımız orta yolu bulmaya çalışıyor. Ben oturuyorum, sessizlik var. Sayın Başkan diyor ki, 'Bizde her şey yolunda. Programı anlattı. E niye bizi çağırdınız o zaman dedim. Diyorlar ki, sizin pankart ve tişört. Bizim pankartla derdimiz yok. Ama tişört olmazsa olmaz.

"Hiçbir şekilde Cumhurbaşkanı'nın adı geçmedi"

Benim katıldığım hiçbir toplantıda veya gördüğüm hiçbir yazışmada veya arkadaşlarımın katıldığı toplantılarda hiçbir şekilde Cumhurbaşkanı'nın adı geçmedi.