Akşener başarısızlığını itiraf etti: Özür diliyorum

Meral Akşener, genel seçimlerde yaşanan başarısızlık hakkında yaptığı açıklamada, "2023'te maalesef ben başaramadım. Kazandırmayı ben başaramadım. 'Özür dile.' diyorlar, özür diliyorum. Bir ders çıkardık biz. Olmuyormuş." şeklinde konuştu.

Genel seçimlerin ardından 7'li koalisyonun başlamasıyla beraber yaşanan tartışmaların sonu gelmiyor. Ortaklar arasında büyük bir başarısızlık yaşanmış ve birbirleriyle çatışmaya başlamışken, koalisyonun tartışmalı ortağı Akşener, tüm bağları koparıp yerel seçimlere kendi partisiyle katılacaklarını açıklamıştı.

'Maalesef 2023'te ben başarılı olamadım'

Partisinin teşkilat toplantısında konuşan Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarısız olduklarını ifade ederek, "Maalesef 2023'te ben başarılı olamadım. Sizleri galip getiremedim. 'Özür dile.' diyorlar, işte özür diliyorum. Bir ders çıkardık biz. Olmuyormuş." şeklinde konuştu.

'Sorumluluk bana aittir'

Akşener, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Milletimize ne kadar etkili bir şekilde ulaşmışız, kendimizi ne kadar iyi anlatmışız, bunu bu seçimde göreceğiz.

Anlatacağız ve sonunda o sonuca saygı göstereceğiz. Eğer o sonuç sizi inciten, hayallerinizi kıran bir sonuçsa, o sorumluluk bana aittir.

Gerekeni yapacağım. Aldığımız karar, benim de tam anlamıyla benimsediğim bir karar. Bu karar sonucunda, yerel seçimlere kendi başımıza gireceğiz."

İYİ Parti ne zaman kuruldu?

İYİ Parti, 25 Ekim 2017 tarihinde Meral Akşener liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "İYİ Parti" şeklindedir. Simgesi güneş ve parti isminin Kayı boyu bayrağından esinlenilerek yazılmasıdır. TBMM'de 44 milletvekili ile grubu bulunmaktadır. Genel başkanı Meral Akşener'dir.

Parti, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) ayrılan tanınmış isimler tarafından kurulmuştur. Partinin kurucusu ve genel başkanı Meral Akşener ile ilk genel başkan yardımcısı Koray Aydın, parti kurulmadan önce MHP'nin yönetiminde görev almıştır. MHP'nin 2017 anayasa referandumunda 'Evet' oyu çağrısı ve partinin genel başkanı Devlet Bahçeli'nin yerine başka bir genel başkan getirmek için düzenlenen bir kurultayın ardından tanınmış MHP üyeleri arasında yeni parti fikri ortaya çıktı. Siyasi yorumculara göre parti genel olarak etnik milliyetçiliğe karşı ılımlı sivil milliyetçiliği desteklemektedir. Parti kendisini siyasi yelpazenin merkezinde olarak tanımlar ve Avrupa Birliği ile Türkiye'nin yakın ilişkilere sahip olduğu olumlu bir gündemi savunur, Türkiye'nin Batı Bloku'nun bir parçası olmaya devam etmesi gerektiğini vurgular. Üçüncü taraf kaynaklar, partiyi siyasi yelpazenin merkez sağında veya sağ kanadında olarak tanımlamıştır.

Akşener'den CHP'ye önce rest sonra pazarlık