Meteoroloji'den İstanbul için sağanak uyarısı!

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının düşmesi ve yer yer kuvvetli sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. İstanbul'da sağanak yağış beklenirken, 10 il için sarı, 5 il içinse turuncu uyarı yapıldı.

Haber: Marina Mussa

Meteoroloji tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıkları düşerken birçok ilde yerel kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak.

Marmara Bölgesi'nde sağanak yağışlar

Marmara Bölgesi'nde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, özellikle İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi'nde sağanak yağış uyarısı

Ege Bölgesi'nde Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar ve Denizli'nin doğu kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi'nde kuvvetli yağışlar

Akdeniz Bölgesi'nde Adana ve Mersin'in kuzeyi ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde yerel kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak.

İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de sağanak yağışlar

İç Anadolu Bölgesi'nde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülmesi beklenirken, Batı Karadeniz Bölgesi'nde ise kıyılarında çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar öngörülüyor.

15 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı yayımlayarak etkili olması beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşların dikkatli olmasını istedi. İstanbul dahil 14 ilde etkili olacak kuvvetli sağanaklar nedeniyle olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adana, Ankara, Bolu, Çankırı, Mersin, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kırıkkale ve Karabük için sarı kod, Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Bartın ve Düzce için turuncu kod verdi.

AKOM'dan İstanbul için uyarı

İstanbul'da bunaltıcı sıcaklar yerini sağanak yağışa bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan yapılan açıklamalara göre, bugün başlayacak yağışların hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor. AKOM, Avrupa Yakası'nın batı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanabileceğini ve İstanbul genelinde bu gece saatlerinden itibaren başlayacak yağışların Cumartesi akşamına kadar aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Bölge bölge hava durumu

Marmara Bölgesi

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Ege Bölgesi

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri ile Denizli'nin doğusunda yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde yerel kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak.

İç Anadolu Bölgesi

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Bölgenin batısında yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların; yerel kuvvetli, kıyılarında ise çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Bugün için illere göre hava durumu

Edirne: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 19°C - 32°C

İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 22°C - 29°C. Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Kırklareli: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 19°C - 30°C. Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Kocaeli: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 21°C - 26°C. Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Afyonkarahisar: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 18°C - 27°C. Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Denizli: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 21°C - 34°C. Yağışların doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Adana: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26°C - 33°C. Yağışların kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 18°C - 28°C. Yağışların aralıklı ve yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Eskişehir: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 20°C - 25°C. Yağışların akşam saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Bolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 15°C - 23°C. Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Düzce: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 20°C - 28°C. Yağışların yerel kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Sinop: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26°C - 29°C. Yağışların yerel kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.