Akıncı TİHA'nın gurur günü

Baykar, Türkiye'nin önde gelen savunma şirketlerinden biri olarak, kursa katılan Türk, Azerbaycanlı ve Kırgızistanlı vatandaşlara yönelik düzenlenen konuşmada, başarılı olan kursiyerleri tebrik etti.

Bayraktar Akıncı TİHA 8. Mezuniyet Töreni gerçekleşti. Milli savunma teknolojilerinde önemli bir konuma sahip olan Baykar, gerçekleştirilen Bayraktar AKINCI TİHA 8. Mezuniyet Töreni'nde kursa katılan Türk, Azerbaycanlı ve Kırgızistanlı vatandaşlara konuşma düzenleyerek, başarılı olan kursiyerlere tebrikte bulundu.

Tüm Türk alemi burada

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde yapılan mezuniyet törenine katılan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, törende yaptığı konuşmada kadim medeniyetimizin değerleri olan hürriyet, adalet, merhamet ve iyilik yolundan ayrılmamaya vurgu yaptı.

Bayraktar, konuşmasında kursiyerlerden görev yapacakları Bayraktar AKINCI gibi yüksek teknolojiye sahip bir platformla milletlerine ve insanlığa hizmet etmelerini istedi. Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva’nın da katıldığı törende eğitimlerini dereceyle bitiren kursiyerlere ödülleri takdim edildi.

'İnanç ve azim, sonu gelmeyen bir merakla bu işte başarılı olunuyor'

Selçuk Bayraktar, TİHA teknolojisini kullanacak olan mezunlara açıklama yaparken, bu teknolojide fiziki melekelerin yanı sıra zihni melekelerin ve bunun yanında inanç, azim ve sonu gelmeyen bir merakın başarılı olmakta önemli bir rol oynadığını belirtti. Baykar yönetim kurulu başkanı Selçuk Bayraktar'ın konuşması şu şekilde;

"Bayraktar AKINCI ile geleceğin havacılığına yön verecek değerli yol arkadaşlarım. Bugün Azerbaycan ve Kırgızistan'dan gelen kardeşlerimizle birlikte mezuniyet töreninde beraber olduğumdan dolayı çok mutluyum. Aynı zamanda çok da gururluyum. Bişkek'ten Şuşa'ya, oradan Çorlu'ya neredeyse tüm Türk alemi burada.

Bayraktar AKINCI'ları kullanacak kıymetli dostlarım;

Bu teknolojiyi geliştiren bir mühendis ve hocalarınızda biri olarak şunu gözlemledim ki; özellikle bu gibi sistemleri yüksek teknoloji içeren insansız hava aracı sistemlerinde en büyük maharet bilgiyle ve sürekli kendini yenilemeyle, bunun yanında görevini en azami gayret ve dikkatle yapmakta oluyor. Nasıl ki askerlik mesleğinin bir kısmında fiziki melekeler önemliyse burada da zihnî melekeler bunun yanında elbette inanç, azim ve sonu gelmeyen bir merakla bu işte başarılı olunuyor."