Akdoğan: HDP'nin aday listesi PKK'dan

Yalçın Akdoğan, 'Vekil listelerinin bile PKK tarafından belirlendiği bir partinin güçlenmesi, demokrasiye nasıl katkı sağlayabilir' dedi.

Yalçın Akdoğan, Pendik Belediyesi tarafından Kavakpınar Mahallesi'nde inşa ettirilen Ahmedi Hani Kültür Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Gündemi seçimler olan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, HDP'yi darbeciler ve paralelcilerle iş tutmakla suçladı. HDP'nin Kürt meselesini sabote etmekten başka bir şey yapmadığını söyleyen Akdoğan, muhalefetin AK Parti'nin bileğini bükmek için HDP'nin ipine sarıldığını ileri sürdü.

"MİLLETVEKİLİ LİSTELERİ DE PKK'DAN"

Akdoğan, şunları söyledi; "Bunlar ikide bir Kandil'e gidiyorlar. Yani terör örgütünün vesayeti altında olan, onun tarafından ikide bir azarlanan, hesap sorulan, milletvekili listelerinin bile onun tarafından belirlendiği bir partinin güçlenmesi, demokrasiye nasıl katkı sağlayabilir? Yani bu şekilde HDP güçlenmiş olmuyor, elinde silah olan bir adam güçlenmiş oluyor. Bölgede her türlü tehdidi, şantajı yapacaksın, sonra ben şu kadar oy aldım... Peki o oylara şaibe karışmaz mı? Hadi örgüt silah bıraksın da, göreyim bakalım ne kadar oy alıyorsun? O zaman görelim etin ne, butun ne?"

HDP 'MAŞA OLARAK BENİ KULLANIN' DİYOR

Şimdi bu HDP çıkmış 'Maşa olarak beni kullanın' diyor. Bu HDP maşa ama, odundan maşa, yani ateşi tuttuğunda kendisi yanmaya başlayacak farkında değilller. O darbeci anlayış, bunların varlığına karşı olanlar, ulusalcılar, çözüm süreci düşmanları, hepsi ile kolkola girdiler. Yani şu anda bu projeyi isteyenler, çözüm süreci başarısızlığa ulaşsın diye destekliyorlar. Yeni anayasa yapılamasın, yeni Türkiye kurulamasın diye bu projeyi destekliyorlar.

AK PARTİ VARSA ÇÖZÜM SÜRECİ VAR

AK Parti'nin başına bir şey kalsa, çözüm sürecini kim yapacak? MHP mi yapacak, ulusalcı CHP mi yapacak, HDP tek başına mı yapacak? AK Parti varsa çözüm süreci var. Eğer barajı geçmezsek kıyamet kopar şeklindeki tehditler, şantajlar, siyaset kurumunu şantaja açık hale getirir. Bu Türkiye için çok büyük bir tehlikedir."