AK Parti, cemaatlerle kapıştırılıyor

Bürokrasiye sızmış karanlık odaklar AK Parti ile cemaatler arasını açmak için her fırsatı değerlendiriyor. Bazı gazetelerde AK Parti'nin Furkan Vakfı'nın programlarını engellediği, Cübbeli Ahmet'in programının da iptal ettiği haberlerinin çarpıtma olduğu açıklandı.

İSMAİL ZELVİ

Bürokrasiye sızmış karanlık odakların AK Parti ile cemaatler arasını açmak için her türlü fırsatı değerlendirdiği açıklandı. Paralel örgüt sözcüsü bir gazetede yayınlanan AK Parti'nin Furkan Vakfı'nın programlarını engellediği haberlerinin çarpıtma olduğu açıklandı.

Bazı ilerde düzenlemek istedikleri programlarla ilgili salon taleplerine olumsuz cevap verildiğini belirten Furkan Vakfı yetkilileri, "Olumsuz tüm söylentilere rağmen biz bu engelin AK Partili yetkililer tarafından yapılmadığını, bazı güçlerin bürokrasinin içine yerleştirdiği memurlar tarafından yapıldığını düşünmekteyiz." Dediler.

AK PARTİ İLE CEMAATLERİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTİYORLAR

Furkan Vakfı tarafından kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapılan açıklamada, "AK Partili yetkililerle ve il başkanlarıyla yaptığımız olumlu görüşmeler de bu zannımızı doğrulamaktadır. Bazı karanlık güçler bürokrasideki adamları vasıtasıyla bu engellemeyi yaparak AK Partiyle cemaatimizi ve aşama aşama tüm cemaatleri karşı karşıya getirmek istemektedir. Karanlık güçler bu strateji ile hem cemaatleri hem de AK Parti'yi bitirmek istemektedir. Furkan Vakfı olarak biz bu engellemenin AK Parti ve cemaatler üzerinde oynanan bir oyun olduğunu söylüyor ve parti yetkililerini bu oyunu bozmaya davet ediyoruz." Denildi.

NELER YAŞANMIŞTI

20 yıldır spor salonlarında dini içerikli programlar düzenleyen Furkan Vakfı'nın 2014 Mayıs ayındaki Fetih konferansı iptal edildi. 15-16 Kasıt tarihlerinde Elazığ ve Malatya spor salonlarında yapılması planlanan program için tahsis başvuruları salonların boş olmasına rağmen kabul edilmedi. Gençlik ve spor müdürlüğündeki yetkililer, 'Furkan Vakfı'nın Siyasilerce çok iyi tanınmadığı hatta hükümetle kavgalı bazı çevrelerle karıştırıldığı, bundan ötürü ne kadar başvuruda bulunulursa bulunulsun Vakfımıza hiçbir şekilde spor salonlarında konferans için izin verilmeyeceği ve bu engelin bürokratlar değil siyasiler tarafından yapıldığı' ifadelerini kullandılar. Bunun üzerine AK Partili yetkililer ile görüşen vakıf yöneticileri olayın boyutunun farklı olduğunu gördüler.

Furkan Vakıf kurucusu Alparslan Kuytul, "Bir taraftan vakfımızın programları engelleniyor öbür yandan bunu AK Parti'nin engellediği söyleniyor. Kanaatime göre konferanslarımıza yapılan bu engellemeden hükümetin ve siyasilerin haberi yok. Ama bürokratlara karanlık yerlerden talimat geliyor. Bu sadece bize yapılıyor gibi görünse de esasında AK Parti tüm cemaatlerle düşman edilmeye çalışılıyor. Hedeflerinin bu olduğuna inanıyorum. AK Parti uyanık olmalı. AK Parti'ye kimler düşmansa bu iş onların tezgahı olabilir. AK Parti'yi çok kızdırdılar. Bunu kasıtlı yaptı bazı güçler. Büyük bir nefret başlattılar. Şimdi o nefretin üzerine bunu bina ediyorlar. Bu bir proje olabilir. 'AK Parti eliyle cemaatleri bitirme projesi. Sonra da AK Parti'yi bitirme projesi' AK Parti eğer bu tuzağa düşerse kendi bindiği dalı kesmiş olacak, kendi ayağına kurşun sıkmış olacak. Kendi tabanını da kaybedecek ve kendisi de bitecek." Şeklinde konuştu.