Ahmet Gündoğdu: Mazlumların umudu Türkiye

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı ve Memur-Sen Onursal Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Yeni Türkiye AK Parti'nin söylemi değil, milletimizin bir asrı aşan özlemidir. Yeni Türkiye, mazlumların umut ışığıdır" diye konuştu.

EZGİ ÇELİK / ANKARA

Yeni Türkiye mazlumların umudu, zalimlerin korkulu rüyası haline geldi. AK Parti Ankara Milletvekili Adayı ve Memur-Sen Onursal Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Milat'a verdiği röportajda, "New York Times, paralel ve ulusalcı medyanın cumhurbaşkanımızı hedef almaları aslında Türkiye'ye yönelik, Türkiye'nin hedeflerine ve vizyonuna yönelik açık bir saldırıdır" dedi. Gündoğdu, "Yeni Türkiye AK Parti'nin söylemi değil, milletimizin bir asrı aşan özlemidir. AK Parti bu özlemi millet için, milletle birlikte hayata geçirme sorumluluğunu siyaseten yüklenmiş ve yeni dönem siyasetinin merkez hedefi olarak belirlemiştir" şeklinde açıklık getirdi.

MALUM MEDYA'NIN HEDEFİ

-ABD'de New York Times, İngiltere'de The Guardian ile Türkiye'de paralel ve ulusalcı medyanın aynı dili kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alması yeni bir 28 Şubat arayışına mı işaret ediyor?

New York Times'ın The Guardian'ın, paralel ve ulusalcı medyanın cumhurbaşkanımızı hedef almaları aslında Türkiye'ye yönelik, Türkiye'nin hedeflerine ve vizyonuna yönelik açık bir saldırıdır. Bu saldırı stratejisinin temelinde; yeni Türkiye iddiasının gerçekleşmesi durumunda zeminini kaybedecek içerdeki menfaatperestler ile dışarıdaki Türkiye düşmanlarının işbirliği yatmaktadır. Ancak şunu da açıkça ifade etmek gerekir ki, Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Yeni Türkiye iddiasının, 7 Haziran'da gerçekleşecek tarihi kırılmanın da simgesi ve Yeni Türkiye hedefinin siyasi lideridir. Ona yönelik saldırı, sataşma ve siyasi suikast başarılı olursa Türkiye'nin, geleceği kuşanan yolculuğunun biteceği öngörüsü Türkiye düşmanı yabancı, ulusalcı ve paralelci medyayı da hararetli saldırılara sevk etmektedir.

KAOS GEMİSİ BATACAK

-Yani aslında ortada topyekun bir saldırı mı var?

Evet. Bakın Türkiye'deki ulusalcı ve paralel medya 7 Haziran'a dönük işbirlikçi örgütlenmenin istedikleri sonucu üretmeyeceğini anlayınca sınır dışında yeni bir işbirlikçi oluşum olarak New York Times'ı ve The Guardian'ı yanlarına aldılar. Doğal olarak; Türkiye büyüdükçe, Türkiye'ye yönelik operasyonların çapı da büyüyecektir. Ancak şunu hem içerdeki hem de dışarıdaki kaos tetikçilerine hatırlatmak isterim; "sadece Türkiye büyümüyor, Türkiye insanının, medeniyet paydaşımız olan kardeşlerimizin Yeni ve Büyük Türkiye'ye yönelik operasyonları bertaraf etme azmi de büyüyor. Biz AK Parti olarak, AK Partililer olarak New York Times'ın ve onunla işbirliği içerisinde olan ulusalcı ve paralelci medyanın iftira denizinde yüzdürdüğü kaos gemisini 7 Haziran'da batıracağız. Unutulmaması gereken önemli husus ümmet bilinci taşıyan millete, milletin emrindeki devlet ve millet işbirliğine dayanan AK siyaset; kaos, vesayet, darbeci, New York Times'cılar, ulusalcı ve paralelci medya için kabus; milletimiz, ümmetimiz, dünya mazlumları ve küresel sömürü mağdurları içinse ümittir. Onlar yeni bir 28 Şubat, 27 Nisan ya da 27 Mayıs peşinde olabilirler. Onlar Yeni Türkiye'yi hazmetmekte zorlanabilirler. Yeni anayasaya, başkanlık sistemine tahammül edemeyebilirler. Olsun. Yine yenilecekler, Yeni Türkiye iradesinin altında bir daha ezilecekler.

YENİ TÜRKİYE'DEN RAHATSIZLAR

-AK Partinin "Yeni Türkiye" söylemine muhalefetin ısrarla karşı çıktığını görüyoruz. Nedir bu " Yeni Türkiye" Bu söylem, bu hedef niçin birilerini rahatsız ediyor?

Önce bir hususu düzeltelim. Yeni Türkiye AK Parti'nin söylemi değil, milletimizin bir asrı aşan özlemidir. AK Parti bu özlemi millet için, milletle birlikte hayata geçirme sorumluluğunu siyaseten yüklenmiş ve yeni dönem siyasetinin merkez hedefi olarak belirlemiştir. Muhalefetin Yeni Türkiye iradesi ve hedefine karşı çıkması beklediğimiz bir durumdur. Çünkü onların varlık gerekçesi ve çerçevesi Eski Türkiye'nin genetik kodlarıyla ilintilidir. Onlar mazlumlara gözlerini kapatan, vesayete sessiz kalan, milletin değerleriyle sürekli kavga eden, milletin iradesini çalmak için gece-gündüz kirli oyunlar tezgahlayan, vesayete ve darbeye cephe oluşturan duruşların, arayışların öznesi hatta nesnesidirler. Bu yüzden Yeni Türkiye'nin zihni kodlarını, fikri temellerini onların kirli zihinlerinin anlamalarını ve alkışlamalarını beklemiyoruz. Çünkü Yeni Türkiye onlar için varoluşsal bir tehdit ve ontolojik açıdan da nesli tükenme riski içeriyor. Aslında Yeni Türkiye onlar için de esaretten kurtulma, eziyetten arınma fırsatı sunuyor. Ancak gözleri, elleri, idrakleri o kadar bağlanmış ki, bunu dahi görmeye mecalleri yok. O yüzden Eski Türkiye ağacının köklerine ithal vesayet hormonu bulmanın derdine düştüler. Bunu önce cumhurbaşkanlığı seçimlerinde denediler. Ancak millet oyunu gördü ve milletin adamına oyunu vererek oyunu bozdu. Şimdi de iktidara gelmek için değil AK Partiyi iktidardan indirmek için arayış içerisindeler. Bu sefer hormon aramak yerine birbirlerinin kusurlarını örtecek makyaj malzemelerini ve makyaj ustalarının peşine düştüler. Bu yüzden "bu ülkede kürt yoktur" diyen MHP'ye karşı sessiz kalan HDP; "özerklik Kürtlerin hakkıdır" diyen HDP'ye karşı cümle kuramayan MHP; daha düne kadar "bu yapı cumhuriyet ve laiklik için büyük risktir" anlayışıyla kendilerini hedef haline getiren CHP'yi allayıp pullayan paralel yapı ve medya unsurları bizi şaşırtmıyor. Bizi asıl şaşırtan hala bu kirli işbirliğine aldanan bizim mahallenin insanlarıdır. Ancak inanıyoruz ki bu durum seçim sandığı ile temas ettiklerinde sona erecek ve milletimizin büyük çoğunluğu gibi mahalle arkadaşlarımız da Yeni Türkiye diyecektir.

İŞTE YENİ TÜRKİYE

-Peki bu hedef destekleniyor mu?

Yeni Türkiye söylem ve hedefi aslında milletimizin çoğunluğu tarafından anlaşılmakta ve desteklenmektedir. Yine de birkaç hususun altını çizeyimu2026 Yeni Türkiye, bir rejim değişikliği değil, bir zemin değişikliğidir. Yeni Türkiye, devletin isminin değil, gücünün ve hedeflerinin değişmesidir. Yeni Türkiye, hukuk devletinden, sosyal devletten, üniter devletten vazgeçmeden bütün bunları daha da güçlü hale getirecek, ilgilendiğimiz, destek olduğumuz, el uzattığımız coğrafyaların genişlemesi, daha fazla mazlum insana ulaşılmasıdır. Yeni Türkiye, dünyaya adalet, barış ve huzur getirmiş bir medeniyetin yeniden doğuş iradesidir. Yeni Türkiye, özgür Filistin'in doğuşu, Kudüs'ün, Gazze'nin zulümden, Mescidi Aksa'nın Siyonist işgalden kurtuluşudur. Yeni Türkiye, bin yıllık desende "bir ve beraberiz" diyen Anadolu kardeşliliğinin yeniden kuruluşu ve dünyanın bütün coğrafyalarına el uzatışıdır. Yeni Türkiye, adalet mülkün temelidir anlayışının bütün insanlığı kucaklayışıdır. Yeni Türkiye, emperyalimizi red edecek, sömürüye son verecek, vahşeti ve zulmü bitirecek, beşten büyük dünyanın kuruluşu ve mazlumların kurtuluşudur. Yeni Türkiye, bütün vesayet odaklarını hiç çıkmamak üzere çöp sepetine göndermenin adıdır. Bu aziz milletin yeniden o kadim medeniyet değerlerimiz üzerinden dirilişinin adıdır.

NEDEN AK PARTİ?

*Siz sivil toplumdan geliyorsunuz. Ömrünüz mücadeleyle geçti. Darbeleri gördünüz, kaos süreçlerini deu2026 Birçok seçimi aktivist, sendikacı olarak gözlemlediniz. Kritik süreçlerde sahaya inip demokratikleşmeye sahip çıktınız. Bugün dünde kalanlara baktığınızda bu seçim sizce bir devir açıp bir devir kapatabilecek mi? 8 Haziran günü bizi ne bekliyor?

Önce şunu ifade edeyim ki vatandaşlarımız iradelerini simgeleyen oy pusulasının üzerine vurdukları mühürde sadece bir "evet" yazdığını düşünmesinler. O evet'in, "Eski Türkiye'ye ya da Yeni Türkiye'ye evet" anlamına geldiğini bilsinler. Eğer darbeye hayır demokrasiye evet, yasaklara hayır özgürlüğe evet, vesayete hayır sivilleşmeye evet düşüncesiyle o evet mührünün vurulacağı yer bellidir. AK Partidir. Kalkınmaya evet IMF'e hayır, istikrara evet kaosa hayır, çözüme evet teröre hayır, Mursi'ye evet Sisi'ye hayır, anlayışıyla sandığa gidenler için 8 Haziran sabahı, "günaydın Yeni Türkiye ve elveda Eski Türkiye" diyerek güne başlayacağı bir sabah olacaktır.

7 Haziran seçimleri bir ülkeyi yönetecek hükümetin ya da hükümeti kuracak partinin belirlenmesinden ibaret bir seçim değildir. Bu seçimler AK Parti ile diğerleri arasında yapılacak tercihin yanında bir zihniyet tercihini de ortaya koyacaktır. Bu yönüyle bu seçimin sonuçları yakın medeniyet havzamızdaki ülkeler ve toplumlar açısından son derece önemlidir.

Bosnalı kardeşlerimizin soykırım riskinden bütünüyle kurtulması, Makedonya, Kosova ve Batı Trakya'da Türkiye'nin manevi desteğiyle umutlarını sürdüren soydaşlarımızın ayağa kalkması, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan ve diğer Orta Asya devletleriyle ilişkilerimizin zirve yapması, Mısır'ın Sisi'den, Suriye'nin Esed'den kurtulması bu seçimlerle hem doğrudan hem de dolaylı olarak ilintilidir. Bu yüzden 7 Haziran seçimleri ve 8 Haziran sabahını, çağ açıp çağ kapatmak olarak görmek iç siyasi dinamiklerimiz açısından mümkün olmakla birlikte biz tevazuyu elden bırakmadan Eski Türkiye sayfasını kapatıp, Yeni Türkiye'yi hayata geçirmek olarak görüyoruz.

Bu çerçeveden baktığımızda Türkiye'yi ve milletimizi 2023, 2053 ve 2071 vizyonunu ortaya koyan ve Yeni Türkiye misyonuyla milletimizi ve medeniyetimizi şaha kaldırmaya, çözüm sürecini tamamlamaya, yeni anayasayı yazmaya odaklanmış, yeni Türkiye'nin mimarı ve kadim medeniyetimizin hadimi, güçlü bir AK Parti bekliyor.