Ahmet Davutoğlu gençlere vasiyetini açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Haliç Kongre Merkezi'nde gençlerle bir araya geldi ve tavsiyelerde bulundu.

Davutoğlu: İstanbul'da yaşamak çok özeldir. 3. Nesle baktığımızda bizler imparatorluğun çocuklarıyız.

Sizler Cumhuriyet'in 100. yılında en güçlü döneminizi yaşayacaksınız.

Osmanlı'dan aldığımız güçle 21. 22. yüzyıla gideceğiz.

Geçen hafta Tokat'taydım. Orada 15'liler türküsüyle karşılandık. 14-15 yaşında şehit düştüler.

Size vasiyetimdir: Yurtdışına giderseniz, yurtiçinde bir yere giderseniz, orada bir şehit varsa mutlaka onun mezarına gidip bir Fatih okuyun. Bugün bu topraklarda yaşıyorsak, o şehitlerin sayesindedir.

1930 -40'larda tek parti yönetiminin nasıl zalimlik yaptığı ortada. Nazım'ın, Necip Fazıl'ın hayat hikayelerine bakın. 3 Mayıs 1944'te gençleri milliyetçi diye tutukladılar. Daha sonra da solcu diye tutukladılar.

Ünvan milli şef düşünün gerisini. Ünvanı milli şef olan bir sistemden ne beklerseniz? 1960 darbesi o günden bugüne tüm darbelerin önünü açtı.

İlk yazım ilkokul 5. sınıfta bana ayrılan bir köşede çıkıyordu. Orta 1'de yazdığım bir yazı vardı. İsmail hoca. Ne olmak istiyorsunuz diye bir yazı. Hocam bana şöyle dedi: "Bunlar çok güzel şeyler ama her yerde söyleme" dedi. Şöyle yazmıştım: "Ne olacağım önemli değil. Vatana, millet yolunda Allah rızası için hizmet eden biri olacağım."

1971 yılında Başbakan yardımcısı şöyle demişti: Bu hızla gidersek 1995 yılında 1971 İtalya seviyesine geleceğiz. dedi. İşte ben buna isyan ettim. Bunu hiçbir zaman kabul etmedim. O zaman da kabul etmedik şimdi de.

Bizim gençlerimiz ya dağlarda heba edildi, ya koalisyon yıllarında işsizlikten perişan oldu, ya 28 Şubat'ta baskılara boyun eğdiler. Gençlerimiz özgüveniniz olacak. Birikim her an yenilenen zihni bir şeydir.

Bizler sizi 18'inde Meclis'te görmek istiyoruz. istanbul mitinglerini yapıyoruz iki gündür. Sancatepe'de 85-90 yaşlarında amcanın biri bizi bekliyor ve dua ediyor. O dua yere düşer mi?

Adaletsizliğe karşı susandan genç olmaz. Biz gençliğimizde susmadık. Gönülden konuşanlar için tercümana gerek yok. Türkiye'nin kaderinden bağımsız bir dünya olamaz. Tarih burada şekillendi yine burada şekillenecek.

Siz vaadimiz şudur:

Geleceğinizden kaygı duymayacağınız bür ülke, özgür bir ülke vaat ediyoruz. İstikrar size verebileceğimiz en büyük hediyedir. Gençler başörtülü diye sınava giremiyorlardı. Katsayı zulmü vardı. OHAL vardı. Emasya protokolü vardı. Ana dil kullanımı yasaktı. Hangi düşüncede olursa olsun her genç özgürce konuşacak. Hangi düşüncede olursa olsun şiddete başvuranı engelleyeceğiz. Girşimci genç iş kurmak istiyor. 100 bin hibe desteğini başlattık. Ustalık belgesi olan gençlere 3 yıl faizsiz kredi veriyoruz. Staj yapanlara da belli ücret verilecek. Geçen yıl 1.5 milyon gencimizi istihdam ettik.