Afrin operasyonundan son dakika haberleri: PYD'nin güvendiği dağlara kar yağıyor

Türk ordusunun kararlı 'zeytin dalı' operasyonu PKK/PYD unsurlarını panikletti. ABD Afrin'de işlerinin olmadığını açıklarken, NATO Türkiye'nin operasyonunu desteklediğini açıkladı. Türkiye'nin terör örgütü PKK/PYD'yi silahlandırmasına karşı kararlı tutumu Suriye'de dengeleri değiştirdi. Demokratik Suriye Güçleri içindeki büyük gruplardan biri olan Ceyş'ül Suvar'ın taraf değiştirerek Türkiye destekli güçlere dahil olduğu duyuruldu

Demokratik Suriye Güçleri içindeki büyük gruplardan biri olan Ceyş'ül Suvar'ın Twitter ve Telegram hesaplarından, grubun taraf değiştirerek Türkiye destekli güçlere dahil olduğu duyuruldu. Al-Masdar da, Ceyş'ül Suvar'ın taraf değiştirdiği belirtirken, SDG sözcülüğünden yapılan açıklamada, Ceys-ül Suvar'ın Türkiye'nin yanında yer alarak kendilerine ihanet ettiğini, bu yüzden de gelecekte Ceys-ül Suvar ile savaşacaklarını açıkladı.

Ceyş'ül Suvar'ın Afrin'de DSG'ye bağlı en büyük Arap grup olduğu belirtiliyor.

Ceys-ül Suvar, 3 Mayıs 2015 yedi askeri grubun birleşmesiyle oluşmuş. ABD'nin PKK/YPG'yi perdelemek amacıyla bazı Arap ve Türkmen aşiretlerini YPG liderliğinde SDG çatışı altında toplamıştı. YPG'nin domine ettiği silahlı yapılanmalar tarafından 11 Ekim 2015 tarihinde Haseke'de gerçekleştirilen bir toplantının ardından kuruluşu ilan edilen SDG yapılanmasını YPG/YPJ ile birlikte Süryani Askeri Konseyi, Çeyş es Suvvar, Liva Suvar Rakka, Liva el Tahrir ve El Sanadid oluşturuldu.

Bölünme ÖSO komutanının çağrısıyla geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı'na destek veren Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrinli komutanlarından Ebu Meryem, Afrin halkına sakin olma çağrısı yaparak, sivillerin hedef alınmayacağını yineledi.

Ebu Meryem, sahadaki Zeytin Dalı Harekatı'nda hedeflerinin siviller olmadığına dikkate çekerek, "tek düşmanlarının terör örgütü PYD/PKK" olduğunu ifade etti.

Afrinli Komutan Ebu Meryem, "İnşallah Afrin'e (merkezine) gireceğiz. Halkımız sakin olsun. Kimseyi öldürmeye kalkışmasın. Sivil insanlar vatandaşlarımızdır, insanlarımızdır." diye konuştu. ÖSO ve TSK'nın Afrin bölgesindeki ilerleyişi sürüyor.

Temizlik dağlardan başladı

Türk Ordusu'nun Afrin'deki 7 bölgede belirlenen 153 PYD/PKK hedefini vurmasıyla başlayan Zeytin Dalı operasyonu'nda ikinci günde kara çatışmaları yapıldı. TSK kara kuvvetleri unsurları da Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri ile birlikte Afrin'deki noktalara ilerlemeye başladı. Teröristlerden ilk temizlenen yer Şenkal köyü olurken, Adama, Hay Ughul, Baliköy, Şeyhadid köyleri de temizlendi.

153 hedef ateş altına alındı

Genelkurmay Başkanlığından, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin'deki terör hedeflerine yönelik başlatılan harekat kapsamında şu ana kadar PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristlerce kullanılan sığınak, barınak, mühimmat deposu gibi 153 hedefin ateş altına alındığı, Zeytin Dalı Harekatı'nın planlandığı şekilde devam ettiği bildirildi.