AFAD'dan 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 2il için turuncu, 5il için ise sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan veriler doğrultusunda Bartın ve Zonguldak için turuncu, Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük ve Trabzon için ise sarı kodlu yağış uyarısı yapıldığını açıkladı.

Kuvvetli sağanak yağış bekleniyor

Gece saatlerinden itibaren Düzce çevreleri ile Sakarya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli, Bartın ve Zonguldak'ta çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Trabzon'da ise aralıklarla kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

"Vatandaşlarımız dikkatli olmalı"

AFAD’ın yaptığı paylaşımda ekiplerin teyakkuzda olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Turuncu kod uyarısı yapılan illerin Vali ve Kaymakamlarına bilgilendirme SMS’i ile bilgilendirme yapılmıştır. Türkiye Afet Müdahale Planı’nın (TAMP) ilgili tüm gruplarına yeterli sayıda personel ve araç ile teyakkuzda olunması bilgisi verilmiştir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz”

Zonguldak Valiliği de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu uyarısı sonrası il genelinde eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.