Adnan Menderes dualarla anıldı

Darbe yönetimi tarafından 1961 yılında idam edilen Merhum Başbakan Adnan Menderes, mezarı başında düzenlenen resmi törenle anıldı.

Darbe yönetimi tarafından 1961 yılında idam edilen Merhum Başbakan Adnan Menderes'in, mezarı başında düzenlenen resmi törene, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da katıldı. Törende merhum Başbakan Adnan Menderes, eski bakanlardan Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan için dua edildi. Bağış, anıtmezarda yaptığı konuşmada Menderes'in idam edilmeden önce bir radyo programında yaptığı açıklamada işaret ettiği 'kamuoyunu yanıltan yalan haberler ile toplumu yönlendirme' çalışmalarına dikkat çekerek son zamanlarda yaşanan gelişmelere benzerliğine dikkat çekti.

Resmi tören saygı duruşu ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Protokol konuşmalarında toplanan kalabalığa hitap eden Bakan Bağış, Türkiye'nin darbe süreçlerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bağış, Türkiye'nin her darbe sonrasında bu darbeyi yapanlardan hesap sormadığı için bu anlayışın günümüze kadar geldiğini söyledi. Menderes'in milletine inandığını ve bu uğurda kaybetmeyi baştan göze aldığını ifade eden Bağış, idamdan 52 yıl sonra kaybedenin Menderes ve arkadaşları olmadığını, kaybedenin idamı gerçekleştiren zihniyet olduğunu anlattı.