Adliyede inanılmaz oyun!

Küçükçekmece Adliyesi'nde icra gönderileri için posta pulu yerine para alan görevliler, bir yılda 2 milyon 360 bin TL'yi zimmete geçirdi.

Adalet Bakanlığı'na gelen isimsiz ihbar mektubunda,özel bir bankanın Gebze şubesine gönderilen evraklarla o bankanın genel müdürlüğünce ülke genelindeki icra dairelerine yollanan yazışmalarınyasa dışı olarak İstanbul Küçükçekmece Adliyesi'ndeki 4 icra dairesinde toplandığı iddia edildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevlendirdiği müfettişler, yolsuzluğun şu şekilde yapıldığını saptadı: "Üs haline getirilen Küçükçekmece icra dairelerinden Mart 2013'e kadar ortalama 5 bin posta gönderisi yapılıyordu. Söz konusu bankanın tüm evrakları burada toplanınca bu sayı 54 bine çıktı. İcra daireleri ayrıca bu tarihten itibaren posta masrafını yönetmeliğe aykırı olarak posta pulu yerine para olarak kabul etmeye başladı.

PTT İNDİRİMİ DE ALDILAR Mart 2014'e kadar 12 aylık dönemde söz konusu banka, icra dairelerine postaya verilmek üzere 652 bin 881 evrak teslim etti. Sabah'ın haberine göre; Her bir evrak için 3.85 TL'den toplam 2 milyon 513 bin 591 TL'lik değer pusulası düzenlenerek, imza karşılığı o an nöbetçi olan icra müdürü veya yardımcısınaverildi. Şüpheliler ayrıca PTT'nin toplu gönderi indiriminden de faydalandı. İşlemler Beykoz ve Tuzla gibi uzaktaki şubelerden yapıldı. PTT'ye bir yılda 153 bin 578 TL ödeme yapan icra müdür ve yardımcıları, geriye kalan 2 milyon 360 bin 13 TL'yi zimmetlerine geçirdi." Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın onayı ile Küçükçekmece 1. İcra Müdür yardımcıları Ayhan Aydın B., Akif Ş., Fahriye T., 2. İcra Müdürü Yasin Y., Tekin Y., Mehmet Akif K., 3. İcra Müdür ve yardımcıları Savaş A., Taner E., Halil İbrahim Ç., 4. İcra Müdür ve yardımcıları Melikhan B., Hacı T., Hasan Ş., 3 ay görevden uzaklaştırıldı. 4 icra mahkemesindeki tüm personelin görev yeri değiştirildi.