ADANA'DA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Deprem bölgeleri arasında yer alan Adana'da okullar ne zaman açılacak sorusu araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer açıkladı.

Deprem bölgeleri arasında yer alan Adana'da okullar ne zaman açılacak sorusu araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer açıkladı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından toplam on bir ilde eğitim ve öğretime ara verildi. Deprem bölgesi ilan edilen illerin dışında kalan 71 ilde eğitim süreci başladı. Okulların diğer illerde açılmasının ardından öğrenciler Adana'da okulların açılacağı tarihi de araştırmaya başladı. Deprem illerinde okulların açılış tarihi 1 Mart olarak duyurulmuştu. Ancak Adana için bu tarih 13 Mart'a ertelendi.

ADANA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer'in yaptığı açıklamadan sonra birçok kişi arama motorlarında Adana'da okullar tatil mi sorusuna yöneldi. Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde 7.7 ve7.6 şiddetinde meydana gelen depremler on ilde büyük oranda yıkımlar yaşanmasına neden oldu. Neredeyse enkaza dönen illerde eğitim ve öğretime verilen aralar da uzatıldı. Yarıyıl tatilinin sonlarına doğru yaşanan depremlerden sonra okulların açılış tarihi de ileri tarihe alındı. Deprem illeri için okulların açılış tarihi 1 Mart olarak duyurulmuştu. Ancak yaşanan yeni gelişmelerle birlikte Adana'da okulların tatil süresi devam edecek. Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklamada Adana'da eğitimin 13 Mart tarihine dek erteleneceğini duyurdu. Dolayısıyla Adana'da okullar 13 Mart'a kadar tatil olacak.

ADANA'DA EĞİTİM ÖĞRETİM ERTELENDİ

Depremlerin art arda yaşandığı illerden biri olan Adana'da eğitim öğretim ertelendi. Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer, öğrencilerin 1 Mart tarihinden itibaren kurs aracılığıyla sınavlara hazırlanacağının altını çizdi. Adana'da açıklama yapan Bakan Özer açıklamasında, 1 Mart itibarıyla bu öğrencilerimizi sınava hazırlamak için kursları devreye sokacağız, Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü desteği vereceğiz. Yeni verilere göre Adana'da eğitim öğretimi 13 Mart tarihine kadar erteliyoruz." ifadelerini kullandı. Verilerin sürekli değişkenlik gösterdiğine de değinen Bakan Özer, 13 Mart'ta yeni verilen de güncelleneceğini duyurdu.