ABD'de kaosun ayak sesleri!

ABD başkanlık seçimlerinde postayla kullanılan oylar nedeniyle sonuçların kesin açıklanma tarihi belirsiz. Başkanın kim olacağı oy sayımlarının en başında belirginleşse de itirazlar yüzünden sürecin uzayacağı öngörülüyor. Ülkede, belirsizliğin yaratacağı sivil itaatsizlik ve yağma riskinden endişe ediliyor.

ABD’de 3 Kasım başkanlık seçimlerini yaklaşırken, bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle postayla oy kullanma talebinin artmasıyla sonuçların ne zaman kesinlik kazanacağı belirsizliğini koruyor. Belirsizlik nedeniyle sivil itaatsizlik eylemleri ve yağma riskinden endişe ediliyor.

TRUMP VE BİDEN OYLARINI KULLANDI

ABD’de 59. başkanlık seçimleri, ilk olarak 9 Eylül’de erken oylama ile Alabama eyaletinde başlamıştı. 3 Kasım’da sona erecek olan seçimlerde mevcut başkan Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden oylarını geçtiğimiz günlerde kullanmıştı. Normal şartlarda hemen hemen oy kullanma işleminin tamamlanması ile ortaya çıkan tablo başkanın kim olacağını belirlerken, bu yıl Kovid-19 nedeniyle postayla oy kullanma talebinin artmasıyla kesin sonuçların en erken Kasım ayı sonunda açıklanması bekleniyor.