ABD'de 730 uçuş iptal edildi

ABD'de fırtına nedeniyle 730'dan fazla uçuşun iptal edildiği aktarıldı.

ABC News'in haberine göre, ABD Federal Havacılık Dairesi, kuzeydoğu eyaletlerinde ve Atlanta, Denver ve Florida'daki havalimanlarında uçuş güzergahlarının yeniden belirleneceği uyarısı yaptı.

Uçuşlar iptal edildi

Hava yolu şirketleri olumsuz hava koşulları nedeniyle dün 730'dan fazla uçuşu iptal etti.

New York City'deki John F. Kennedy ve Newark Liberty Uluslararası Havalimanı ile LaGuardia Havalimanı uçuş iptallerinden en çok etkilenen havalimanları olurken, John F. Kennedy Havalimanı'ndaki gecikmeler 3 saati aştı.

Uçuş iptalleri, dün öğleden sonra ve akşam için New England'dan New York eyaletinin üst kesimleri ile New York City, Philadelphia ve Washington DC yönünde gök gürültülü fırtına uyarısının ardından geldi.

Çok sayıda insanın ölümüne neden olan fırtına

ABD'de nisan ayında çok şiddetli fırtınalar meydana geldi. ABD'nin orta batı ve güney eyaletlerinde etkili olan hortum ve şiddetli fırtınalarda en az 26 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Ulusal Meteoroloji Servisi Arkansas, Mississippi, Iowa, Tennessee, Illinois ve Wisconsin başta olmak üzere sekiz eyaleti kapsayan geniş bir alanda son 24 saatte 57'den fazla hortum olayının rapor edildiğini belirtti.